18 Οκτωβρίου 2014

Χαιρετισμός της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 18/10/2014. ( ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ )

Χαιρετισμός της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου στην εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Καστοριάς για τα 40 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, το Σάββατο 18/10/2014.

Φίλες και φίλοι,

Ήταν 40 χρόνια πριν, όταν ο εθνάρχης Κων/νος Καραμανλής, σε δύσκολες στιγμές για τον τόπο μας, ίδρυσε την παράταξη μας, την Ν.Δ.

Την μεγάλη πατριωτική, δημοκρατική και λαϊκή παράταξη, στην οποία
όλοι ανήκουμε και που η διαδρομή  της μας κάνει όλους υπερήφανους.
Από τον Κων/νο Καραμανλή, στον Γεώργιο Ράλλη, τον Ευάγγελο Αβέρωφ, στον Κων/νο Μητσοτάκη, στον οποίο σήμερα που έχει τα γενέθλια του, να ευχηθούμε και
χρόνια πολλά, στον Μιλτιάδη Έβερτ, στον Κώστα Καραμανλή και στον Αντώνη Σαμαρά, η παράταξη μας, είναι η παράταξη που πάντα αναλάμβανε στα δύσκολα και πάντα έκανε τις μεγάλες εθνικές επιλογές.

Με μεγαλύτερη όλων την είσοδο της πατρίδας μας, στον τότε ΕΟΚ, η οποία αποτέλεσε άλλωστε και την βασική παράμετρο για την ανάπτυξη της, μετά το 1980.

Ασφαλώς σε αυτή την μεγάλη πορεία, των 40 χρόνων, έγιναν και λάθη και παραλείψεις.

Κάποιες φορές η παράταξη μας, μπορεί να αδίκησε ανθρώπους ή να έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού.

Αλλά δεν έστριψε ποτέ το τιμόνι.

Δεν ξέφυγε από τα πρώτα λόγια του Κων/νου Καραμανλή, όταν κατέβηκε από το αεροπλάνο της επιστροφής:  ‘’ σωφροσύνη, πατριωτισμό και αρραγής εθνική ενότητα’’

Σε αυτό το πλαίσιο, η πατρίδα μας και η παράταξη μας, δίνει σήμερα μια ακόμη μεγάλη μάχη.

Να ξαναφέρει την πρόοδο, την αισιοδοξία και το χαμόγελο, στους Έλληνες και ιδιαίτερα στις νέες γενιές, που σήμερα παλεύουν με την ανεργία.

Αφού, με όσα έγιναν από τον Ιούνιο του 2012, και τα γνωρίζουμε καλά, το καράβι έστριψε, δεν θα το αφήσουμε τώρα να βουλιάξει μέσα στο λιμάνι.

Τώρα είναι η ώρα βήμα – βήμα, η χώρα μας να ξανά απαιτήσει την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία μας. Και θα τα καταφέρουμε, όσο μένουμε ενωμένοι και προσηλωμένοι στο στόχο μας.

Με βάση όσα προανέφερα, η σημερινή μας εκδήλωση δεν είναι απλά ένα κομματικό πανηγύρι.

Είναι κάτι παραπάνω.

Είναι ένα συμβόλαιο, ότι θα συνεχίσουμε ενωμένοι να δίνουμε τη μάχη.

Σε ότι με αφορά, έχοντας ζήσει για πάνω από 30 χρόνια, αυτή την συναρπαστική διαδρομή από μικρό κορίτσι, τότε στην ΟΝΝΕΔ, μέχρι σήμερα φορώντας πάντα τη φανέλα της παράταξης μας.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα με βρείτε πάντα στο ίδιο χαράκωμα, με το ίδιο πείσμα και την ίδια θέληση.


Ακολουθούν φωτογραφίες












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου