28 Αυγούστου 2014

Απάντηση του αρμόδιου Υπουργού στην ερώτηση Βουλευτών που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με θέμα "Προτάσεις για ρύθμιση και επανακαθορισμό ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων προς τα ΕΤΑΑ".

Ερώτηση: 1353/23-07-2014

Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 1353/23-07-2014 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων οι Βουλευτές κ.κ. Αθανάσιος Νταβλούρος, , Β.-Ν. Υψηλάντης, Α. Καραμανλή, Τ. Κοψόχειλος, Γ. Αναγνωστόπουλος, Χ. Δήμας, Γ. Μαρτίνου, Κ. Κλειτσιώτης, Μ. Βλάχβεης, Δ. Χριστογιάννης, Π. Βογιατζής,
Φ.Αραμπατζή, Δ.-Θ. Αυγερινοπούλου, Μ. Αντωνίου, Ά. Μάνη-Παπαδημητρίου, Α. Μαρίνος, Γ. Μπατσαρά, Στ. Κάρμαντζης, Κ. Τζαβάρας, Ηλ. Βλαχογιάννης, Ασ. Σκόνδρα, Κ. Κουτσογιαννακόπουλος, Π. Ιακωβίδου & Γ. Γεωργαντά, με θέμα «Προτάσεις για ρύθμιση και επανακαθορισμό ασφαλιστικών εισφορών των Δικηγόρων προς το ΕΤΑΑ», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που ταλανίζει τον κλάδο των δικηγόρων πανελλαδικά, σχετικά με τη μη δυνατότητα καταβολής των οφειλών και των ασφαλιστικών εισφορών τους στο ΕΤΑΑ (πρώην Ταμείο Νομικών) λόγω της οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

Προς τούτο, το προσεχές διάστημα θα αναληφθεί πρωτοβουλία εξέτασης του ζητήματος σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, και σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητο να υπάρξουν παρεμβάσεις ή τροποποιήσεις, θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ρυθμιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των δικηγόρων.

Πέραν των ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι απόψεις, παρατηρήσεις, επισημάνσεις και προτάσεις εκπροσώπων θεσμοθετημένων φορέων αλλά και φυσικών προσώπων οι οποίες αφορούν στο αναφερόμενο ζήτημα, εξετάζονται από το Υπουργείο μας με τη δέουσα προσοχή και υπευθυνότητα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου