13 Νοεμβρίου 2016

Εορταστικές εκδηλώσεις Επετείου Θυσίας του Πρώτου Πεσόντα Έλληνα Αξιωματικού Στρατού Ξηράς Υπ/γου ΠΖ Αλέξανδρου Διάκου που έλαβαν χώρα με κάθε επισημότητα στη Νέα Ζούζουλη Μανιάκων, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016.

Εορταστικές εκδηλώσεις Επετείου Θυσίας του Πρώτου Πεσόντα Έλληνα Αξιωματικού Στρατού Ξηράς Υπ/γου ΠΖ Αλέξανδρου Διάκου που έλαβαν χώρα με κάθε επισημότητα στη Νέα Ζούζουλη Μανιάκων, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, παρουσία των Σεβασμιωτάτων
Μητροπολιτών Καστοριάς Σεραφείμ και Κόνιτσας Ανδρέα, Τοπικών Πολιτικών και Στρατιωτικών Αρχών και πλήθους κόσμου.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν οι Τελετές Αδελφοποίησης των Δήμων Καστοριάς και Νεστορίου με τον Δήμο Χάλκης, καθώς επίσης του Επιμορφωτικού Συλλόγου Ζουζουλιωτών με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Χάλκης «Το Μύρτος».
Από τον χαιρετισμό της Μαρίας Αντωνίου κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρέθεσε ο Δήμαρχος Νεστορίου:
 “Η ιστορία σε πολλές περιπτώσεις διχάζει, όμως στην περίπτωση της θυσίας του Αλέξανδρου Διάκου, η ηρωική θυσία του ήρθε να ενώσει δύο ακριτικές περιοχές της ελληνικής μεθορίου. Μιας ορεινής, που βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Πίνδου ανάμεσα σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία και μιας νησιωτικής που βρίσκεται στη νοτιοανατολική γωνιά του ελληνικού αρχιπελάγους, τα Δωδεκάνησα. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, δίνεται η δυνατότητα για μελλοντικές συνεργασίες μέσα από κοινές πολιτιστικές και πνευματικές δράσεις και εκδηλώσεις, που θα κρατήσουν ζωντανή τόσο την ιστορική μνήμη, όσο και την αδελφική φλόγα ανάμεσα σε κοινωνίες που την έχουν ανάγκη”.



























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου