10 Μαΐου 2016

“Η συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη έχει καταστροφικές πολλαπλές επιπτώσεις” Ερώτηση σύσσωμης της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ.

Για τις καταστροφικές επιπτώσεις που έχει στην οικονομία, στις επιχειρήσεις και τον τομέα των μεταφορών από τη συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, κάνει λόγο με σχετική Ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Στην Ερώτηση, που συνυπέγραψε φυσικά και η Μαρία Αντωνίου, αναφέρεται ότι “η συνεχιζόμενη κατάληψη της σιδηροδρομικής
γραμμής της Ειδομένης από παράτυπους μετανάστες και πρόσφυγες για περισσότερες από 50 ημέρες, έχει προκαλέσει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις, τις οποίες μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας έχουν επισημάνει τόσο με δηλώσεις τους, όσο και με ερωτήσεις τους, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου”.

Οι Βουλευτές της Ν.Δ. παρουσιάζοντας αναλυτικά στοιχεία και απτά παραδείγματα τονίζουν πως “κοινή πεποίθηση όλων μας αποτελεί το γεγονός ότι το Κράτος είναι ουσιαστικά απόν, αδυνατεί να διασφαλίσει το στοιχειώδες και το αυτονόητο: την ελεύθερη διακίνηση προϊόντων και την ομαλή λειτουργία των συγκοινωνιών. Πρόκειται για μια πρωτοφανή κατάσταση, που δεν έχει προηγούμενο σε άλλη προηγμένη ευρωπαϊκή χώρα. Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι προφανείς. Προκαλεί αναμφίβολα εντύπωση η αδράνεια που επιδεικνύουν οι αρμόδιοι υπουργοί σε μια κραυγαλέα περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών, με άμεσες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, στις επιχειρήσεις αλλά και την εν γένει εικόνα της χώρας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου