12 Μαΐου 2016

“Ένα ακόμα επενδυτικό «ναυάγιο» παρακολουθεί απαθής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ερώτηση 32 Βουλευτών της Ν.Δ. για τις καθυστερήσεις στην αδειοδότηση υδατοδρομίων. Συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου”

Για τις καθυστερήσεις στις αδειοδοτήσεις των υδατοδρομίων, ένα ζήτημα που έχει και τοπικό ενδιαφέρον, κατέθεσαν Ερώτηση στην Βουλή 32 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατία, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου, η οποία συνυπέγραψε την Ερώτηση.
Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας αναφέρουν
στην Ερώτηση ότι “ένα ακόμα επενδυτικό «ναυάγιο» παρακολουθεί απαθής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Πρόκειται για αυτό της δραστηριοποίησης των υδροπλάνων, τα οποία παραμένουν καθηλωμένα, εξαιτίας των αδικαιολόγητων καθυστερήσεων εξέτασης των αιτήσεων αδειοδότησής τους αποτελώντας, ουσιαστικά, μία ακόμα περίπτωση παρεμπόδισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας”.

Υπενθυμίζοντας το νομοθετικό πλαίσιο και σημειώνοντας ότι εκκρεμεί μεγάλος ακόμη αριθμός αιτήσεων οι 32 Βουλευτές τονίζουν ότι “δυστυχώς, για μία ακόμα φορά γινόμαστε θεατές της ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να αντιμετωπίσει τα διαδικαστικά ζητήματα που προκύπτουν και να εφαρμόσει την πρόβλεψη του νόμου για την έγκριση των τεχνικών φακέλων αδειοδοτήσεων υδατοδρομίων εντός 65 ημερών, προκειμένου να αξιοποιήσει το επενδυτικό ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί”.
Παράλληλα υπογραμμίζουν πως “η λειτουργία τους θα συμβάλλει στη δημιουργία μιας σημαντικής αναπτυξιακής προοπτικής, καθώς με τα υδροπλάνα θα διευκολυνθούν οι μετακινήσεις και κυρίως θα ενισχυθεί ένας βασικός πυλώνας ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, επιφέροντας πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες και δημιουργώντας επιπλέον θέσεις εργασίας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου