3 Δεκεμβρίου 2014

Μήνυμα της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία.

           
 Σήμερα είναι η Παγκόσμια  ημέρα  των  Ατόμων  με  Αναπηρία,  η  οποία  έχει  καθιερωθεί από το 1992  να  εορτάζεται  στις  3  Δεκεμβρίου.

Είναι  ημέρα  ευαισθητοποίησης  για  όσους  συνανθρώπους  μας
 δίνουν τη δική τους μάχη, αλλά και μια ευκαιρία να εκφράσουμε την βούληση μας να συμβάλλουμε στην ισότιμη συμμετοχή και πλήρη ένταξή τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Η  ημέρα  αυτή  πρέπει  να  λειτουργεί για όλους μας ως σημείο αναφοράς για τον αγώνα  που οφείλουμε όλοι  μαζί  να καταβάλλουμε προκειμένου να συμβάλλουμε στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων, των διακρίσεων και των αποκλεισμών, που υφίστανται οι συμπολίτες μας με αναπηρία.
 
Τα άτομα αυτά βιώνουν συχνά το φαινόμενο του ¨κοινωνικού αποκλεισμού¨. Δε  ζητάνε  να  γίνει  η ζωή τους ευκολότερη, το μόνο που ζητάνε είναι να γίνει η ζωή τους  ΙΣΗ  με  τη  δική  μας  και  να  έχουν  τις  ίδιες  ευκαιρίες.

Στέκομαι πάντα στο πλευρό αυτών των αγωνιστών της ζωής με απόλυτο σεβασμό και αξιοπρέπεια. Πολιτική μου βούληση είναι να δημιουργήσουμε μια κοινωνία δίκαιη και ανθρώπινη, μια κοινωνία αλληλεγγύης, μακριά από το ρατσισμό και τους αποκλεισμούς οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου