7 Οκτωβρίου 2014

Αναφορά που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Κουκουλόπουλο με θέμα «Εξυπηρέτηση μελών κυνηγετικών συλλόγων από δημόσιες υπηρεσίες».

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

- Υγείας, κ. Μαυρουδή Βορίδη
- Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,  κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο  
           
ΘΕΜΑ: «Εξυπηρέτηση μελών κυνηγετικών συλλόγων από δημόσιες υπηρεσίες»

Κύριοι Υπουργοί,

Σας επισυνάπτω την με αρ.πρωτ. 90/ 27-08-2014 επιστολή του 1ου Κυνηγετικού Συλλόγου Καστοριάς η οποία αποτυπώνει δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του σχετικά με τον αντιλυσσικό εμβολιασμό και την βεβαίωση υγείας από παθολόγο ή νευρολόγο ή ψυχίατρο για την ανανέωση των αδειών κατοχής των κυνηγετικών τους όπλων. Παρακαλώ όπως επιληφθείτε του ζητήματος και προβείτε στις δέουσες ενέργειες.     

                                                               ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

                                                             ΜΑΡΙΑ Β. ΑΝΤΩΝΙΟΥ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ



  
1ος ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ                                                    
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΥΠEKA                                      
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ ΚΟΜΑ - Θ                                                         
ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 52100                                           
ΤΗΛ. & FAX 2467029387                                                         
                                                                Καστοριά27-08-2012                                                                                                   
Προς: κ. Αντωνίου Μαρία                                                
           Βουλευτή Ν. Καστοριάς                        Αρ. Πρωτ. 90 
Πολιτικό Γραφείο
            Καστοριά

Θέμα: Ενημέρωση για θέματα εξυπηρέτησης κοινού από δημόσιες υπηρεσίες.

Κ. Βουλευτή,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ζητήματα, που αφορούν την εξυπηρέτηση των μελών μας από τις δημόσιες υπηρεσίες της περιοχής μας. Συγκεκριμένα:

α) Το τελευταίο διάστημα με υπουργική απόφαση του ΥΠΕΚΑ, οι κυνηγοί που είναι κάτοχοι κυνηγετικών σκύλων θα πρέπει να προσκομίζουν, κατά την έκδοση της κυνηγετικής τους αδείας, φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων υγείας των ζώων τους με τον αντιλυσσικό εμβολιασμό, που πρέπει να σφραγίζεται από τον κτηνίατρο.

Ο αντιλυσσικός εμβολιασμός είναι υποχρεωτικό να ανανεώνεται κάθε χρόνο, πράγμα που επιβαρύνει τον κυνηγό, ιδιοκτήτη του σκύλου, με επιπλέον έξοδα φροντίδας του ζώου του, εφόσον απευθύνεται σε ιδιώτη κτηνίατρο για να εξυπηρετηθεί, σε μια εποχή που η οικονομική στενότητα αποτελεί πραγματικότητα.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν η δημόσια κτηνιατρική υπηρεσία μπορεί να εξυπηρετήσει τους κυνηγούς, οι οποίοι προμηθευμένοι του σχετικού σκευάσματος, ζητήσουν από τους κτηνιάτρους της υπηρεσίας να κάνουν μόνο τον αντιλυσσικό εμβολιασμό και να σφραγίσουν τα βιβλιάρια υγείας των ζώων τους, ώστε να αποφευχθεί η επιβάρυνση της επίσκεψης στον ιδιώτη κτηνίατρο.

β)  Κατά την ανανέωση των Αδειών Κατοχής Κυνηγετικών Όπλων απαιτείται από την Αστυνομία η προσκόμιση δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων και βεβαίωση υγείας παθολόγου ή νευρολόγου ή ψυχιάτρου.

Όλοι οι νέοι κυνηγοί υποχρεούνται, επίσης, να εκδώσουν από το τμήμα ασφαλείας της αστυνομίας σχετική βεβαίωση ή άδεια οπλοφορίας. 

Η ανανέωση των Α.Κ.Κ.Ο. είναι υποχρεωτικό να γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Το 1994 τα κυνηγετικά όπλα δηλώθηκαν για πρώτη φορά στην Ασφάλεια, ενώ μέχρι τότε δηλώνονταν στα Δασαρχεία. Το 2004 ανανεώθηκαν και φέτος, το 2014 θα πρέπει να ανανεωθούν ξανά.
Όλοι οι παλιοί κυνηγοί, καθώς και οι νέοι υποχρεούνται να εξασφαλίσουν μία ιατρική βεβαίωση εκ των προαναφερθέντων ιατρικών ειδικοτήτων, για να ανανεώσουν τις άδειες οπλοφορίας τους και να μπορέσουν να κυνηγήσουν, γιατί η άδεια οπλοφορίας είναι απαραίτητο δικαιολογητικό για την έκδοση κυνηγετικής αδείας.

Το ερώτημα που προκύπτει και πάλι είναι, εάν τα δημόσια Νοσοκομεία ή Κέντρα Υγείας, στα οποία υπάρχουν οι προαναφερθείσες ιατρικές ειδικότητες, μπορούν να εξυπηρετήσουν τους κυνηγούς, ώστε να απαλλαχθούν από τα έξοδα της επίσκεψης σε ιδιώτη ιατρό για τη χορήγηση μίας βεβαίωσης, που αποτελεί το τυπικό μέρος μιας διαδικασίας, την οποία το δημόσιο έχει επιβάλλει στους κυνηγούς.

Παρακαλούμε να επιληφθείτε των θεμάτων που σας θέσαμε και περιμένουμε το συντομότερο δυνατό την απάντησή σας.

Για   το Δ.Σ.


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                       Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



     ΡΕΣΙΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                ΠΟΥΛΚΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ







                                                                                                                     



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου