27 Οκτωβρίου 2014

Μήνυμα της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

             
Σήμερα  είναι  ημέρα  μνήμης  και  τιμής, γιορτάζει  η   χώρα  μας, η Ελλάδα, γιορτάζουν οι Έλληνες και  οι  Ελληνίδες. Η 28η Οκτωβρίου 1940 είναι μια κορυφαία στιγμή στη μακραίωνη πορεία της πατρίδας μας  καθώς η Ελλάδα και οι Έλληνες απέδειξαν πως ξέρουν τι σημαίνει εθνική κυριαρχία και εθνική αξιοπρέπεια.

Την 28η Οκτωβρίου του 1940, ο λαός μας, λέγοντας ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στην υποταγή στις δυνάμεις του Άξονα, ξεκίνησε έναν πόλεμο,
που  αποτέλεσε τη ζωντανή απόδειξη της Αγάπης για την Πατρίδα μας. Η απόκρουση της Ιταλικής εισβολής αποτέλεσε την πρώτη νίκη των Συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου.

Αυτές οι επέτειοι αποτελούν για  μας  το  μέγιστο  δίδαγμα. Μας επιβάλλουν να είμαστε Ενωμένοι, Υπεύθυνοι και Διορατικοί. Γιατί εμείς είμαστε κύριοι του μέλλοντος μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Και η συνείδηση της ιστορίας και η γνώση του παρελθόντος μας επιβάλλει να διαμορφώσουμε με τον καλύτερο τρόπο το αύριο της χώρας μας.

Σήμερα, σε μια δύσκολη συγκυρία, διδαγμένοι από το πνεύμα του 1940, έχουμε χρέος να εργαστούμε όλοι μαζί ώστε, το ταχύτερο δυνατό, να ανατάξουμε την πατρίδα μας, να προτάξουμε το συλλογικό έναντι  του ατομικού συμφέροντος, το εθνικό έναντι  του κομματικού. Και  όλοι  μαζί  θα  τα  καταφέρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου