12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου με τον καθηγητή του ΑΠΘ και νέο Υπεύθυνο ανασκαφών στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού κ. Κωνσταντίνο Κωτσάκη, την Πέμπτη 11/9/2014.

Συνάντηση είχε την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου με τον καθηγητή του ΑΠΘ και νέο Υπεύθυνο ανασκαφών στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού κ. Κωνσταντίνο  Κωτσάκη μετά από πρόσκληση του.

Ο κ. Κωτσάκης ξενάγησε την κ. Αντωνίου σε
όλους τους χώρους του Λιμναίου Οικισμού καθώς επίσης και στο χώρο που εξελίσσεται η ανασκαφή. Παράλληλα ενημέρωσε τη Βουλευτή για τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ως νέος Υπεύθυνος σε συνάρτηση με την έλλειψη κονδυλίων που έχει ως αποτέλεσμα να δυσχεραίνουν το έργο των ανασκαφών.

Μετά  τη συνάντηση η κ. Αντωνίου δήλωσε:


« Είχα τη χαρά να γνωρίσω από κοντά τον νέο Υπεύθυνο ανασκαφών στο Λιμναίο Οικισμό Δισπηλιού κ. Κωνσταντίνο  Κωτσάκη. Ο κ. Κωτσάκης συνεχίζει το έργο του αείμνηστου Χουρμουζιάδη με στόχο την πλήρη ανάδειξη του Λιμναίου Οικισμού. Ξέρω τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την χρηματοδότηση της ανασκαφής και τον διαβεβαίωσα ότι σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, που άλλωστε μπορεί να χρηματοδοτήσει τη συνέχιση του έργου μέσα από το περιφερειακό πρόγραμμα, θα προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε. Ο Λιμναίος Οικισμός Δισπηλιού αποτελεί σημαντικό μέρος του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας και πρέπει όλοι μας να σταθούμε αρωγοί στις προσπάθειες τις ανασκαφικής ομάδας». 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου