5 Μαρτίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου και ομάδας Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελο Συρίγο, για το θέμα της αλλαγής στο καθεστώς μετάκλησης των εποχιακών εργατών που απασχολούνται στην αγροτική οικονομία, την Τετάρτη 5/3/2014.

Συνάντηση είχε σήμερα, Τετάρτη 5 Μαρτίου,  η  Βουλευτής  Καστοριάς, κ. Μαρία Αντωνίου και ομάδα   Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας με τον Γενικό Γραμματέα Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Άγγελο Συρίγο.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι αναγκαίες αλλαγές σε όλη
τη διαδικασία μετάκλησης εποχικών εργαζομένων με στόχο τη διευκόλυνση των Ελλήνων αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι θέτουν το πρόβλημα, σημειώνοντας τις σημαντικές δυσκολίες, που στέκονται εμπόδιο  στις καλλιεργητικές εργασίες από την έλλειψη εργατών γης.

Μετά την παρέμβαση των Βουλευτών, στο νέο νομοσχέδιο, θα υπάρξουν εκείνες οι αλλαγές που θα διευκολύνουν τους αγρότες και  θα  θέσουν τέλος στα γραφειοκρατικά αδιέξοδα.
- Το ύψος της εγγυητικής επιστολής μειώνεται από τα 1200 σε 150 ευρώ.
- Το συνεχόμενο, μέχρι σήμερα, 6μηνο εποχικής εργασίας, μπορεί να διαιρείται σε μικρότερα διαστήματα με κατώτατο όριο κατά μήνα, ώστε η απασχόληση να πραγματοποιείται ακριβώς στο χρονικό διάστημα που χρειάζονται οι εργοδότες.
- Ο ανώτατος αριθμός των θέσεων για εποχική απασχόληση θα καθορίζεται, πλέον, από τις Περιφερειακές Ενότητες.

Επίσης, για το θέμα των ασφαλιστικών υποχρεώσεων και του εργοσήμου, θα υπάρξει συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας κ. Γιάννη Βρούτση.

Μετά τη συνάντηση η κ. Αντωνίου δήλωσε:


«Προσπαθήσαμε σήμερα μέσα από τη συνάντηση με τον κ. Συρίγο να βρούμε λύσεις που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στο πρόβλημα που προκύπτει με τους εργάτες γης. Ο κ. Συρίγος από την πλευρά του ανταποκρίθηκε θετικά στις προτάσεις και τόνισε ότι στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το πλαίσιο της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μεταναστευτική πολιτική, η οποία θα κυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο, καθιστώντας εφικτές τις απαραίτητες αλλαγές». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου