3 Δεκεμβρίου 2013

Κατάθεση ερώτησης της Βουλευτού Καστοριάς κ.Μαρίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη με θέμα «Ένταξη του ώριμου έργου κατασκευής της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας με σήραγγα στην Κλεισούρα».

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς Τους:
             Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
             Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη

ΘΕΜΑ: «Ένταξη του ώριμου έργου κατασκευής της επαρχιακής οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας με σήραγγα στην Κλεισούρα».

Κύριοι Υπουργοί,

Η κατασκευή του έργου της σήραγγας της Κλεισούρας, όπως ειπώθηκε και στην αρμόδια
Επιτροπή Περιφερειών της Βουλής, δεν αποτελεί απλά ένα έργο το οποίο αφορά σε έναν επαρχιακό δρόμο, αντιθέτως συνιστά έργο κομβικής σημασίας που ολοκληρώνει τη διασύνδεση όλης της Δυτικής Μακεδονίας και βελτιώνει ριζικά τις κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στην ευρύτερη περιοχή. Η μελέτη κατασκευής του έργου είχε ενταχθεί σε ειδικό μέτρο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας 2000-2006 που αφορούσε στη χρηματοδότηση για την εκπόνηση μελετών για συγκεκριμένα έργα, τα οποία θα εντάσσονταν εν συνεχεία στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013. Η ένταξη ωστόσο της κατασκευής του κάθετου άξονα της Εγνατίας Οδού στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας με 35 εκατομμύρια Ευρώ είχε ως αποτέλεσμα να μένει έως σήμερα εκκρεμής η χρηματοδότηση του ανωτέρω έργου. Επειδή, όπως προαναφέρθηκε, πρόκειται για ένα σημαντικότατο έργο με πολλαπλά οφέλη για την Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και δεν έλαβα έως τώρα απάντηση για το ανωτέρω έργο από τον Γενικό Γραμματέα του ΕΣΠΑ, κύριο Γιαννούση.

Ερωτώνται οι κύριοι Υπουργοί:

-         Τι σκοπεύετε να κάνετε για την υλοποίηση του ανωτέρω έργου;

-         Προτίθεστε να εντάξετε το έργο αυτό σε κάποιο από τα Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2007 – 2013 και αν ναι σε ποιο ή θα αποτελέσει ένα από τα πρώτα έργα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020;


Η ερωτώσα Βουλευτής

Μαρία Β. Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου