21 Αυγούστου 2013

Συνάντηση της κ. Μαρίας Αντωνίου και Φορέων του Νομού με τον Υπουργό Υγείας κ. Ἀδωνι Γεωργιάδη , την Τετάρτη 21/08/2013.

 Συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη είχε σήμερα Τετάρτη η κ. Μαρία Αντωνίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπερειφερειάρχης Καστοριάς κ.Σαββόπουλος , ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Χατζησυμεωνίδης και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καστοριάς.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα του Νοσοκομείου Καστοριάς με σημαντικότερο τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.




 Ο Υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε: 1. Το Νοσοκομείο Καστοριάς δεν θα συγχωνευτεί αντίθετα θα αναβαθμιστεί με στελεχιακό δυναμικό.
2. Προχωρά άμεσα η πρόσληψη 2 παιδιάτρων, 1 ακτινολόγου, 1 ορθοπεδικού  και   1 καρδιολόγου.
3. Θα γίνει άμεσα σύμβαση με ιδιώτη οφθαλμίατρο για την κάλυψη των αναγκών του Νοσοκομείου Καστοριάς.
Επίσης ο Υπουργός Υγείας ενημέρωσε ότι είναι σε εξέλιξη (από το ΑΣΕΠ), η διαδικασία πρόσληψης νοσηλευτικού  και βοηθητικού προσωπικού που θα στελεχώσει και το Νοσοκομείο Καστοριάς, ενώ το επόμενο διάστημα θα έρθει στη Βουλή νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα λύνει τα προβλήματα των Αγροτικών Ιατρών.

Μετά την συνάντηση η κ.Αντωνίου δήλωσε:


«Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας κ.Γεωργιάδη. Άκουσε τις απόψεις μας, ενημερώθηκε και από τους ίδιους τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Καστοριάς και δρομολογήσαμε την επίλυση αρκετών από αυτά. Θέλω να πιστεύω ότι ο Υπουργός θα προχωρήσει γρήγορα στην υλοποίηση όλων των δεσμεύσεων του. Άλλωστε το έχει αποδείξει αυτό και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Έχουμε ούτως η άλλως  μια πολύ καλή συνεργασία και σε κάθε περίπτωση εδώ θα είμαστε για να παρακολουθούμε την εξέλιξη των διαδικασιών.»        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου