17 Ιουλίου 2013

Ομιλία της Βουλευτού Καστοριάς κας Μαρίας Αντωνίου στην ολομέλεια της βουλής, στην συζήτηση του σχεδίου Νόμου " Φορολογία εισοδήματος, επείγοντα μέτρα εφαρμογής του νόμου 4046/2013, του νόμου 4093/2013 και του νόμου 4197/2013, και άλλες διατάξεις"

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό κορίτσι καταρχήν,

Επειδή, ακόμα κάποιοι ονειρεύονται «ραντεβού στα γουναράδικα», ως Ελληνίδα και Βουλευτής Καστοριάς, οφείλω να δώσω μία απάντηση.

Πρώτον, συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ.
Αφήστε επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες.
Κάνουν τη δουλειά τους, είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και χρειάζονται την ενίσχυση και την βοήθεια μας.
Επιτέλους τι θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ. Να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα;
Να κλείσουν οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις;
Ας το πει επιτέλους και να σταματήσει να κρύβεται.
Εκτός αν η συγκεκριμένη αναφορά, είναι μια ακόμα κραυγή αυτών που ονειρεύονται τον εμφύλιο
σπαραγμό.
Αυτών που κινούνται στα άκρα του πολιτικού φάσματος και εξακολουθούν, αγκιστρωμένοι στο παρελθόν, να μιλάνε για νέο εμφύλιο.

Δεν μπορώ να απαγορεύσω σε κανέναν να θεωρεί ότι είναι ο Βελουχιώτης του 2013.
Το ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα, δικός τους φίλος άλλωστε το είπε.
Όμως τα πράγματα θα μπορούσε να είναι αστεία, αν δεν ήταν επικίνδυνα.
Εκτός αν στον ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται πραγματικά για εμφύλιο.
Αν όχι, τότε πρέπει άμεσα να καταδικάσουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες δηλώσεις.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε άλλο ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο πέρα από τα φορολογικά και ασφαλιστικά θέματα, ρυθμίζει θέματα κινητικότητας και διαθεσιμότητας δημοσίων υπαλλήλων.
Θέματα που είναι γνωστά και ψηφισμένα εδώ και καιρό και τώρα ήρθε η ώρα της εφαρμογής τους.
Όπως και εφαρμόστηκε το προηγούμενο διάστημα η κινητικότητα σε περίπου 1.800 υπάλληλους  που πήγαν σε θέσεις όπου είναι απαραίτητοι.
 Και αυτή η διαδικασία εφαρμογής δεν γίνεται «εν κενώ» ούτε από κανονικές συνθήκες.
Γίνεται σε μια περίοδο όπου η κοινωνία είναι ήδη εξουθενωμένη από την συνεχιζόμενη λιτότητα.
 Γίνεται σε μια περίοδο, που ούτως ή άλλως , ακόμα και αυτοί που δεν το παραδέχονται δημόσια
συνομολογούν ότι το πολιτικό, κοινωνικό και παραγωγικό μοντέλο της μεταπολίτευσης έχει καταρρεύσει.
Ασφαλώς είναι αλλαγές που γίνονται σε ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα και χωρίς να έχει προηγηθεί η αναγκαία προεργασία.
Παραδείγματος χάρη, υπάρχει μικρός επαρχιακός Δήμος που έχει 14 γεωπόνους.  
Όμως, οι αλλαγές αυτές είναι αναγκαίες για την δημιουργία ενός σύγχρονου και αποτελεσματικού δημόσιου τομέα, κάτι που άλλωστε ευαγγελίζονται όλοι στα λόγια αλλά κάνουν πίσω όταν πρέπει να προχωρήσουμε σε πράξεις.
Όλες οι πολιτικές δυνάμεις,   έχουν μιλήσει κατά καιρούς για το γραφειοκρατικό Ελληνικό Δημόσιο που στήθηκε με πελατειακό τρόπο.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για πράσινα και γαλάζια ρουσφέτια του δημοσίου,  και τώρα που ερχόμαστε να το αλλάξουμε, με επιτίθεται.
Τι θέλει δηλαδή, να μην αλλάξει τίποτα; Να μείνει το δημόσιο -όπως ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ λέει- «όμηρος των πελατειακών συμφερόντων;
Τώρα που πρέπει να βάλει πλάτη, να στηρίξει τις αλλαγές, να υποβάλλει προτάσεις 
για να διορθώσουμε όλοι μαζί κάτι που το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως πρέπει να αλλάξει,
βγάζει την  ουρά του απέξω και αντ’ αυτού τάζει και νέους διορισμούς με «κόκκινους κόκκους» -ίσως- αυτή τη φορά.
Αυτό είναι, κυρίες και κύριοι, η απόλυτη πολιτική παράνοια.
Εκτός αν είναι αναγκασμένος να το κάνει επειδή συγχώνευσε δια της απορροφήσεως τις πρώην ΠΑΣΟΚικες συνδικαλιστικές ηγεσίες, τις οποίες άλλωστε και χρησιμοποιεί ως κύριο μοχλό πίεσης το τελευταίο διάστημα.
Έχει προσχωρήσει η   σήμερα η αξιωματική αντιπολίτευση στη λογική του «λεφτά υπάρχουν».
Μόλις πρόσφατα μάλιστα ανακάλυψε διαθέσιμα 25 δις ευρώ τα οποία και αμπαλάρει με αριστερές  ιδεοληψίες για να γίνουν πιο εύπεπτα σε μια κοινωνία η οποία μέχρι σήμερα έχει κάνει πολλές θυσίες.
Και μάλιστα επειδή –νομίζουν- ότι αυτοί έχουν «συγνώμη και ΑΝ.ΕΛ» τον μοναδικό μετρητή πατριωτισμού, αποκαλούν όλους εμάς τους υπόλοιπους προδότες και δοσίλογους.
Ως Ελληνίδα και ως νέα βουλευτής, όχι μόνο το απορρίπτω αλλά τους το επιστρέφω κιόλας.   
Και αυτά που λένε δεν μπορώ να τα χαρακτηρίσω όπως τα προηγούμενα, ως πολιτική παράνοια γιατί μάλλον εμπίπτουν στο γνωστικό αντικείμενο άλλης επιστήμης.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Προφανώς και αναγνωρίζουμε ότι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν είναι σκληρά και κανένας βουλευτής δεν χαίρεται που τα ψηφίζει.
Αποτελούν όμως μέρος των πολιτικών που πρέπει να ακολουθηθούν για να ανατρέψουμε την κατάσταση, με αξιοκρατία, διαφάνεια και κοινωνική ευαισθησία.
Στα πλαίσια αυτά κινείται και η τροπολογία που καταθέσαμε 27 βουλευτές της Νέας Δημοκρατία με την οποία ζητούμε να εξαιρεθούν της διαθεσιμότητας και οι τρίτεκνοι. Η προστασία της οικογένειας με τρία παιδιά ήταν μια πολιτική που ξεκίνησε η παράταξή μας την οποία πρέπει να συνεχίσουμε και ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να ληφθεί για τις οικογένειες που έχουν ως μοναδικό εισόδημα το μισθό του υπαλλήλου που πρόκειται να τεθεί σε διαθεσιμότητα. Δεν μπορεί να καταδικάζουμε για οικογένεια πέντε ατόμων στην ανέχεια. Πρέπει κύριε υπουργέ να επανεξετάσουμε την περίπτωση που ο ένας γονέας είναι ήδη άνεργος και ο άλλος τίθεται σε διαθεσιμότητα κατ’ αναλογία με ο,τι ισχύει για τις μονογονεακές οικογένειες.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοι,
Η χώρα μας έχει αναλάβει δεσμεύσεις τις οποίες και πρέπει να τηρήσει .  Η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση και η ύπαρξη ενός απλού και σταθερού φορολογικού συστήματος δεν είναι μόνο απαιτήσεις τις ΤΡΟΪΚΑ. Είναι μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να έχουμε κάνει εδώ και καιρό για να έχουμε μια Δημόσια Διοίκηση που να εξυπηρετεί τον πολίτη με αξιοκρατία και διαφάνεια.
Και πιστέψτε με σε αυτή την προσπάθεια είναι και η κοινωνία μαζί μας, που βλέπει ότι οι παθογένειες 30 χρόνων, επιτέλους τελειώνουν.


Σας ευχαριστώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου