4 Σεπτεμβρίου 2012


  Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα, για την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων. Η απόφαση αυτή πριν είχε υπογραφεί από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων κ. Α. Τσαυτσάρη και τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.
Η εκτροφή των γουνοφόρων ζώων πλέον εντάσσεται ως οικονομική δραστηριότητα στον πρωτογενή τομέα και τον κτηνοτροφικό κλάδο σύμφωνα με την συγκεκριμένη ΚΥΑ.
Η απόφαση των Υπουργείων ανοίγει νέες προοπτικές για τον κλάδο των γουνοφόρων ζώων, καθώς με τη συγκεκριμένη αλλαγή οι επαγγελματίες εκτροφείς θα έχουν στη διάθεση τους το σύνολο των κινήτρων και των υπηρεσιών που έχουν οι υπόλοιποι κτηνοτρόφοι. Πιο συγκεκριμένα, η ένταξη τους στους κτηνοτρόφους θα προσδώσει μια σειρά σημαντικών πλεονεκτημάτων, καθώς οι εκτροφείς γουνοφόρων ζώων μπορούν να απολαύσουν όλα τα ευεργετήματα του κλάδου, όπως την ασφάλισή τους στον ΟΓΑ, την διεκδίκηση αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ σε περίπτωση ζημιών, το δικαίωμα στις επιχορηγήσεις. Στο τελικό στάδιο ετοιμότητας βρίσκονται ήδη 17 νέες επενδυτικές προτάσεις για την κατασκευή και λειτουργία νέων εκτροφείων στην Π.Ε. Καστοριάς και στην Π.Ε. Κοζάνης συνολικού ύψους από 32 έως 39 εκ ευρώ.
Η κ. Αντωνίου δήλωσε: « Σήμερα τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων αναδεικνύονται σε βασικό παράγοντα αποκλιμάκωσης των συνεπειών της κρίσης στην τοπική οικονομία, με αξιοσημείωτη εισροή συναλλάγματος στη χώρα. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε».


                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου