10 Σεπτεμβρίου 2012


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι ολόψυχα σε όλους τους μαθητές και στις οικογένειές τους, η νέα αυτή σχολική χρονιά να είναι γόνιμη και δημιουργική, με υγεία, δύναμη και προκοπή.  Στην πιο δύσκολη στιγμή της μεταπολιτευτικής ιστορίας  της χώρας, και μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, το εκπαιδευτικό μας σύστημα επιβάλλεται να παραμείνει ποιοτικό και ανταγωνιστικό προκειμένου να εξασφαλίζει στα παιδιά μας όλες τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες για να ικανοποιήσουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.
Φέτος  και παρά τις δυσκολίες, η νέα χρονιά στο νομό  Καστοριάς ξεκινάει με νέα διδακτήρια και τα βιβλία όλων των βαθμίδων να βρίσκονται στην ώρα τους στα σχολεία.
Βασικοί συντελεστές, σε αυτή την προσπάθεια είναι και οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που για άλλη μια φορά θα είναι στο πλάι των μαθητών μεταφέροντας την γνώση τους, με αγάπη και πίστη σε αξίες που δημιουργούν ενεργούς και σκεπτόμενους πολίτες.
Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω τις ιδιαίτερες μου ευχές στους μαθητές της Α’ Δημοτικού, που ξεκινούν σήμερα με όρεξη τη σχολική τους σταδιοδρομία αλλά και στους τελειόφοιτους της Γ’ Λυκείου που θα κληθούν φέτος να καταβάλουν την προσπάθειά τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου