28 Ιουνίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


  Με αφορμή την επίσκεψη της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου, στην Καστοριά, η Βουλευτής Καστοριάς με τη Νέα Δημοκρατία Μαρία Αντωνίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
« Η Καστοριά μας υποδέχεται με βαθιά αισθήματα χαράς, αγάπης, ταπεινότητας και σεβασμού, έναν σημαντικό θρησκευτικό ηγέτη παγκοσμίου κύρους, την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης και Οικουμενικό Πατριάρχη, κκ Βαρθολομαίο.

Το  οραματιστή και ειρηνοφόρο Πατριάρχη του διαλόγου και της καταλλαγής. Τον άοκνο αγωνιστή, που η περιβαλλοντική του ευαισθησία και οι αγώνες του για την ανάδειξη της ανάγκης προστασίας του περιβάλλοντος ως κυρίαρχου προβλήματος, τον έχουν καταστήσει παγκόσμιο σημείο αναφοράς.

Τον συνεκτικό δεσμό όλων των Ορθοδόξων Χριστιανών και τον συνδετικό κρίκο των Ελλήνων απανταχού της γης.

Η παρουσία  του στην Καστοριά αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους τους Έλληνες, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή αλλά και μας δίνει δύναμη και ελπίδα. Προσβλέπουμε ως λαός και στις πρωτοβουλίες της Ορθοδόξου Εκκλησίας, το πρεσβυτέριο και η ιεραρχία της οποίας υπήρξε ανά τους αιώνες σάρκα εκ της σάρκας του λαϊκού σώματος.

Προσβλέπουμε  στην Ορθοδοξία, ως σταθερό βάθρο από όπου αντλούμε αισιοδοξία και δύναμη αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Ιδιαίτερα προσβλέπουμε στην πνευματική δύναμη του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, η οποία ακόμη και σε πιο χαλεπούς καιρούς, υπήρξε φάρος ελπίδας και στήριγμα του γένους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου