26 Ιουνίου 2012

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Η 26η Ιουνίου είναι  Παγκόσμια ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα κατά των ναρκωτικών, στον αγώνα κατά των ουσιών που φυλακίζουν τη ζωή και τα όνειρα και τελικά σκοτώνουν.
Στο σημερινό σύγχρονο και ανεπτυγμένο κόσμο, η εξάπλωση της χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Σε ότι αφορά τη χώρα μας, τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν μια θλιβερή πραγματικότητα. Το όριο έναρξης χρήσης ναρκωτικών ουσιών έχει μειωθεί στα 15,5 έτη, οι θάνατοι έχουν αυξηθεί κατά 80%, τα ναρκωτικά εξαπλώνονται στα σχολεία ενώ η πρόσβαση σ’ αυτά γίνεται όλο και ευκολότερη. Την ίδια στιγμή η εγκληματικότητα που συνοδεύει το εμπόριο ναρκωτικών ουσιών αυξάνεται αλματωδώς, το ίδιο και η μετάδοση ασθενειών που συνοδεύουν τη χρήση.
Ασφαλώς είναι γεγονός ότι ιδιαίτερα τα νέα άτομα βιώνουν κατά τον πιο έντονο τρόπο τον σκληρό ανταγωνισμό της σύγχρονης κοινωνίας. Βιώνουν την ασυνέπεια λόγων και έργων των «μεγάλων», τον ισοπεδωτικό τρόπο εκπαίδευσης, τον ανταγωνισμό και την ανεργία.
Η λύση όμως δεν μπορεί να είναι η φυγή στο φανταστικό κόσμο των ναρκωτικών ουσιών που κάποιοι επιτήδειοι τους λένε που θα τους «ανεβάσει», αλλά δεν τους λένε που τελικά τους «ρίχνει».
Η αντιμετώπιση της φοβερής αυτής μάστιγας, χρειάζεται μια σταυροφορία όλων των κοινωνικών φορέων για την υλοποίηση στοχευόμενων προγραμμάτων. Μια συμμαχία με σκοπό τη μείωση της ζημίας που προκαλείται από τη θανάσιμη παγίδα των ναρκωτικών στην κοινωνία μας.
Χρειάζεται, η οργανωμένη πολιτεία, να αντιμετωπίζει το πρόβλημα κάθε ημέρα. Με φροντίδα και κατανόηση για τον απλό χρήστη. Με αμείλικτη καταδίωξη των εμπόρων και των συνεργών τους. Γιατί κάθε ημέρα είναι ημέρα κατά των ναρκωτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου