8 Μαρτίου 2014

Δήλωση της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου για την Ημέρα της Γυναίκας.


 Επί έναν αιώνα σχεδόν, η 8η Μαρτίου είναι  η μέρα  που τιμούμε  την προσφορά της γυναίκας στην ανάπτυξη και την ευημερία της σύγχρονης κοινωνίας. Αποτίνουμε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη γυναίκα της Οικογένειας, της Κοινωνικής Προσφοράς, της Οικονομικής Δράσης, του Αγροτικού Χώρου, του Καθημερινού Μόχθου.
   Ξεχωριστή μνεία θα ήθελα να κάνω, μιας και προέρχομαι από έναν
κατεξοχήν Αγροτικό Τόπο,  στις Ελληνίδες αγρότισσες τις οποίες τιμούμε μεταφέροντας ένα ξεκάθαρο κοινωνικό και πολιτικό μήνυμα: Μπορεί να απέχουμε από τη σκληρή καθημερινότητά  τους, παρόλα αυτά, μας αφορούν τα προβλήματά τους, θέλουμε να είμαστε κοντά τους, θέλουμε να προσεγγίσουμε τις ανάγκες τους, με μεγαλύτερη συνέπεια.

   Στο πλαίσιο αυτών των στόχων, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έπραξε πολλά και ουσιαστικά. Ενδεικτικά αναφέρω, ότι προωθήθηκαν προγράμματα για τη στήριξη των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της αγρότισσας, ενισχύθηκαν οι γυναικείοι αγροτικοί συνεταιρισμοί και αναπτύχθηκαν ειδικά προγράμματα επιχειρηματικότητας των νέων γυναικών.
 Αναδεικνύεται, λοιπόν,   η προσπάθεια  της κυβέρνησης  να εξασφαλίσει συνθήκες μεγαλύτερης κοινωνικής δικαιοσύνης και επαγγελματικής ισότητας για τη γυναίκα -μάνα και για τη γυναίκα - αγρότισσα ή επιχειρηματία.
  Για το τέλος άφησα τον πιο σημαντικό ρόλο της γυναίκας, που δεν είναι άλλος από αυτόν της ΜΗΤΕΡΑΣ. Η γυναίκα - μάνα έχει επιτελικό ρόλο στην καθοδήγηση των παιδιών προς την πειθαρχία, τη  μάθηση, την εκπαίδευση, τη διαπαιδαγώγηση, τις αθλητικές δραστηριότητες δημιουργώντας τοίχο στις παγίδες και τους κινδύνους της σύγχρονης κοινωνίας, όπως είναι τα ναρκωτικά και η εγκληματικότητα.

  Κλείνοντας, θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το έργο της Κυβέρνησης προχωράει με σταθερά βήματα. Αναδεικνύουμε των πολιτιστικό μας πλούτο, προστατεύουμε και αναβαθμίζουμε το περιβάλλον, παρέχουμε ίσες ευκαιρίες στην γνώση. Κανένας δεν περισσεύει.

   Όσο αφορά εμένα, η προσφορά είναι στάση ζωής και θεωρώ φυσικό επακόλουθο αυτής της στάσης το να συνεχίζω να στηρίζω τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες και όλους όσους έχουν ανάγκη από όποια θέση και αν βρίσκομαι, για να πραγματοποιήσουμε τους κοινούς μας στόχους. Να δημιουργήσουμε μια καλύτερη Ελλάδα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.  


  Χρόνια μας Πολλά….




Ημέρα της Γυναίκας: Συζήτηση με μια από τις μεγαλύτερες αθλήτριες στην ιστορία του τριπλούν την Πηγή Δεβετζή!














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου