4 Απριλίου 2019

Η παρέμβασή της Μαρίας Αντωνίου στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.


Το “Εθνικό Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία”, ήταν το χθεσινό θέμα της ημερήσιας διάταξης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, στην οποία συμμετείχε η Μαρία Αντωνίου ως μέλος της.

Τα μέλη της Επιτροπής ενημέρωσε ο Δρ. Κώστας

Σταματόπουλος, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝ.Ε.Β.) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), το οποίο η Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε χθες.


Στην τοποθέτησή της η Μαρία Αντωνίου ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

Η ιατρική ακριβείας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τόσο στη στοχευμένη θεραπεία του κάθε ασθενούς όσο και στην έγκαιρη και κατάλληλη πρόληψη με την ανίχνευση της γενετικής προδιάθεσης σε υγιή άτομα τα οποία παρουσιάζουν οικογενειακό ιστορικό καρκίνου.

Μακάρι να εξελιχθεί σύντομα και στη χώρα μας η ιατρική ακριβείας ως  ένα όπλο πρώτης γραμμής για την καταπολέμηση της μάστιγας του καρκίνου και άλλων σημαντικών ασθενειών.
           
Για τις όποιες ωστόσο αμφιβολίες, που έχω διατυπώσει και προς τον αρμόδιο Υπουργό, με σχετική Ερώτηση και ΑΚΕ από το Μάιο του 2018, οι οποίες δεν έχουν φυσικά να κάνουν με την αξία της ιατρικής ακριβείας, αλλά με το πώς επιχειρείται να εφαρμοστεί στη χώρα μας μέσω του δικτύου ιατρικής ακριβείας, ουδέποτε έλαβα απάντηση… 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου