12 Ιουλίου 2018

“Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο βωμό των μειοψηφιών και των μικροπολιτικών συμφερόντων” Η Μαρία Αντωνίου για τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ»


Ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», το νομοσχέδιο για το νέο θεσμικό πλαίσιο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έχει ξεσηκώσει ήδη θύελλα αντιδράσεων από τη συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων της Αυτοδιοίκησης κι αυτό γιατί η σημερινή κυβέρνηση, πιστή στην πάγια έως σήμερα πρακτική της, νομοθετεί αποκλειστικά και μόνο
με γνώμονα τα μικροπολιτικά και μικροκομματικά της συμφέροντα και οφέλη.


Δένουν τα χέρια των Δημάρχων. Τους αφαιρείται η εξουσία να λάβουν οποιαδήποτε απόφαση και η κάθε δυνατότητα να εφαρμόσουν την πολιτική τους. Τους μετατρέπουν ουσιαστικά σε έρμαια των μειοψηφιών. Παράλληλα, η κυβέρνηση “κλείνει το μάτι” σε κάθε είδους συναλλαγές και αλισβερίσια.

Πολλά τα ερωτήματα και οι εύλογες απορίες, αλλά απάντηση δυστυχώς καμία. Ένα είναι σίγουρο. Ότι με τέτοιου είδους νομοθετήματα και διατάξεις όχι μόνο υποβιβάζεται το κύρος της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά θεσμοθετείται ουσιαστικά και η διαφθορά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλείται να κινηθεί με γνώμονα το καλό των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών. Οφείλει να σεβαστεί τους νέους μας που έφυγαν στο εξωτερικό και να τους δώσει το δικαίωμα να εκφράσουν την άποψή τους.

Όπως και να έχει, πολύ σύντομα, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη θα καταργήσει το νόμο αυτό και δε θα επιτρέψει να θυσιαστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο βωμό των μειοψηφιών και των μικροπολιτικών συμφερόντων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου