30 Ιουνίου 2018

“Να δώσουμε ένα νέο όραμα και μια καινούργια προοπτική για την Έρευνα και την Καινοτομία στη χώρα μας” Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού.


Στο Θεματικό Συνέδριο Διαλόγου με θέμα «Το ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο σήμερα. Προκλήσεις και προοπτικές», που διοργάνωσε στις 28 και 29 Ιουνίου στην Αθήνα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού
παρέστη η Μαρία Αντωνίου η οποία πραγματοποίησε ομιλία στην 5η Συνεδρία: «Εθνική Στρατηγική για την Έρευνα».


Κύρια σημεία ομιλίας:

Στη Νέα Δημοκρατία έχουμε τοποθετήσει την Έρευνα και την Καινοτομία στις μεγάλες μας προτεραιότητες και θεωρούμε ότι μπορεί να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης της οικονομίας της πατρίδας μας.

Για εμάς, δεν έχει αξία ο υπερτονισμός και η συνεχής επίκληση του πόσο δυνατοί είμαστε στην Έρευνα ή πόσο δημιουργικοί είναι οι άνθρωποι της χώρας, αλλά η καλή ανάγνωση του συστήματος και η χάραξη μιας σταθερής στρατηγικής που θα οδηγήσει από τις νησίδες αριστείας σε μια κρίσιμη μάζα παραγωγής γνώσης παγκόσμιας αναγνώρισης.

Είναι αδήριτη ανάγκη το νέο όραμα ανάπτυξης να βασίζεται στη συμμετοχή του μεγαλύτερου τμήματος της κοινωνίας με στόχο την προοπτική της ευημερίας και το άνοιγμα ευκαιριών, κυρίως στη νέα γενιά.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου