7 Απριλίου 2018

Στο Άργος Ορεστικό την Μ.Πέμπτη, για την κορύφωση του Θείου Δράματος με τα Πάθη, τη Σταύρωση και το Θάνατό του Χριστού και στην Καστοριά την Μ.Παρασκευή για την Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου και την λιτάνευση Σταυρού και Επιταφίου, παρευρέθηκε η Μαρία Αντωνίου, ανάμεσα σε πλήθος πιστών και μέσα σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης.


Ενδεικτικά των Άγιων Ημερών και τα σχόλιά της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που συνοδεύονται από τις σχετικές φωτογραφίες:


Μεγάλη συγκίνηση να αντικρίζεις στους Ναούς της βυζαντινής Καστοριάς, με πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεως Καστοριάς, δύο καρέκλες με τα ονόματά τους
για τους δύο Έλληνες Στρατιωτικούς, τον Άγγελο και τον Δημήτρη, οι οποίοι είναι φυλακισμένοι στις φυλακές της Ανδριανουπόλεως, εις ένδειξη τιμής και αγάπης προς τα παιδιά και τους γονείς τους.


Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, στεκόμαστε με δέος κάτω από το Σταυρό με την παράκληση να έρθει όσο πιο γρήγορα η ώρα που θα απελευθερωθούν και θα επιστρέψουν στην πατρίδα και στις οικογένειές τους.

Γενιές και γενιές, αιώνες τώρα, ψάλλουμε το “ω γλυκύ μου έαρ”, τον μελωδικότερο ύμνο της Ορθοδοξίας, στην συγκλονιστική συμμετοχή μας στην Περιφορά του Επιταφίου.

Ο κοινός θρήνος, μέσα από τις ταπεινές φλόγες των κεριών και η συναίσθηση του δέους μπροστά στο Θείο, μετατρέπουν το “ω γλυκύ μου έαρ” σε ένα υπερβατικό συναίσθημα γλυκιάς άνοιξης, που ενώνεται με την άχνα των κεριών και το άρωμα των μύρων σε μια πνοή αγάπης”.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου