19 Απριλίου 2018

Ερώτηση και άλλες προσωπικές ενέργειες της Μαρίας Αντωνίου για την αποκατάσταση ζημιών στις κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Καστοριάς.


Για την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι κτιριακές εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς κάνει λόγο η Μαρία Αντωνίου σε Ερώτηση που κατατέθηκε προς τον αρμόδιο Υπουργό, πριν από λίγο.

Η Μαρία Αντωνίου, σε πρόσφατη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Υπηρεσία, διαπίστωσε τις πολλαπλές και σημαντικές φθορές
των εγκαταστάσεων, κυρίως λόγω της υγρασίας και αμέσως κινητοποιήθηκε σε πολλά μέτωπα για την άμεση επίλυση του προβλήματος, με την ελπίδα να έχουμε άμεσα αποτελέσματα.


Είναι προφανές όπως τονίζεται και στην Ερώτηση ότι ο χώρος εργασίας παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των στελεχών της κάθε υπηρεσίας και τέτοιου είδους προβλήματα στις εγκαταστάσεις και υλικοτεχνικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Υπηρεσίας και καθιστούν προβληματική την παροχή των υπηρεσιών της. 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Προς:  Τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη
             (Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Νικόλαο Τόσκα)

Θέμα: «Επιτακτική ανάγκη για άμεση αποκατάσταση των ζημιών των εγκαταστάσεων
               της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

Σε πρόσφατη επίσκεψή μου στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καστοριάς με λύπη μου διαπίστωσα την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι εγκαταστάσεις της εξαιτίας των πολλαπλών και σημαντικών φθορών που έχουν υποστεί, κυρίως λόγω της υγρασίας. Σας επισυνάπτω ενδεικτικά σχετικό φωτογραφικό υλικό από τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Υπηρεσίας, προκειμένου να διαπιστώσετε και ο ίδιος την έκταση των ζημιών.
Είναι προφανές ότι ο χώρος εργασίας παίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία των στελεχών της κάθε υπηρεσίας και τέτοιου είδους προβλήματα στις εγκαταστάσεις και υλικοτεχνικές υποδομές θέτουν σε κίνδυνο τη λειτουργία της Υπηρεσίας και καθιστούν προβληματική την παροχή των υπηρεσιών της. 
Είναι επίσης γνωστό ότι το Πυροσβεστικό Σώμα με την πολυσύνθετη αποστολή του και την αποτελεσματικότητα του, εγγυάται σε καθημερινό επίπεδο, την ασφάλεια των πολιτών, της περιουσίας τους αλλά και του εθνικού φυσικού πλούτου, με υπευθυνότητα και αυτοθυσία. Πόσο μάλλον στην ακριτική περιοχή της Καστοριάς  η οποία περιβάλλεται από σημαντικούς ορεινούς όγκους που πλήττονται συχνά από πυρκαγιές.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε προκειμένου να αποκαταστήσετε άμεσα τις χρόνιες και σημαντικές ζημιές των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καστοριάς; 

2. Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω, με ποιο τρόπο θα διασφαλίσετε ότι δε θα τεθεί σε κίνδυνο η πυρασφάλεια της περιοχής της Καστοριάς, ο δασικός της πλούτος αλλά και η προστασία των κατοίκων της;
               
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Μαρία Αντωνίου







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου