7 Μαρτίου 2018

Με αναφορά στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στην Τουρκία, ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής.


“Ζητάω να γίνουν όλες οι  ενέργειες για να τελειώσει η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους”

Με ομιλία της Μαρίας Αντωνίου, που τελείωσε πριν από λίγο, συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο για την κύρωση Σύμβασης του Ινστιτούτου Παστέρ, το οποίο αποτελεί το
αρχαιότερο ερευνητικό ινστιτούτο στη χώρα μας, με τεράστια προσφορά στην εξέλιξη της Μικροβιολογίας.


Η Μαρία Αντωνίου, ξεκίνησε την ομιλία της με αναφορά στα δύο στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που κρατούνται στην Τουρκία, ζητώντας “να γίνουν όλες οι ενέργειες, με ένταση, για να τελειώσει η ανεπίτρεπτη ομηρεία τους και να γυρίσουν αμέσως και ασφαλείς στην πατρίδα μας”.

Σε ότι αφορά το Νομοσχέδιο σημείωσε πως, “λόγω της ιστορικότητας του Ινστιτούτου, αλλά και της σημαντικής προσφοράς του στην έρευνα και στη δημόσια υγεία, δε θα μπορούσαμε παρά να είμαστε θετικοί ως προς την ανανέωση της συνεργασίας του με το Ινστιτούτο Παστέρ και την απρόσκοπτη συνέχιση της λειτουργίας του. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα στοιχεία που χρήζουν περαιτέρω διευκρινήσεων.

Εμείς, στη Νέα Δημοκρατία, ως υπεύθυνη πολιτική παράταξη, υποστηρίζουμε εμπράκτως οτιδήποτε προάγει την έρευνα και διασφαλίζει τη διεθνή συνεργασία των Ελληνικών ερευνητικών κέντρων και ινστιτούτων με εξέχοντα ιδρύματα και ινστιτούτα του εξωτερικού, όπως το γαλλικό ινστιτούτο Παστέρ, έστω κι αν έρχεται με μικρές ανορθογραφίες, όπως η παρούσα σύμβαση”.        
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου