25 Μαρτίου 2018

“Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται” Το μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για την 25η Μαρτίου


Διπλή γιορτή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Γιορτάζουμε μία λαμπρή στιγμή της Ιστορίας μας, την Εθνεγερσία του 1821. Γιορτάζουμε μία χαρμόσυνη στιγμή της Εκκλησίας μας, τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.
                                              
Οι Έλληνες έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι το Έθνος μας
μεγαλούργησε, όταν ήταν ενωμένο, αλλά υπέστη τραγωδίες, όταν ήταν διχασμένο.


Σήμερα, που βιώνουμε γύρω μας κρίσιμες γεωπολιτικές συγκυρίες, απαιτείται να πάρουμε μαθήματα από την Ιστορία μας. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, πρέπει να ξαναθυμηθούμε και να επικαιροποιήσουμε τα μηνύματα του παρελθόντος.

Να τα χρησιμοποιήσουμε ως εφαλτήριο για το μέλλον, σύμφωνα με τις διαχρονικές αξίες και τα ιδανικά του Ελληνισμού. Την εργατικότητα, την αξιοκρατία, την αυτοπεποίθηση στις δυνατότητες της πατρίδας μας, την αφοσίωση στο θεσμό της οικογένειας, τον σεβασμό στη δημοκρατία, την βαθιά πίστη στην εκκλησία και την Ορθοδοξία. 

Όταν αυτές οι αρχές βιωθούν και γίνουν πράξη, θα διαλυθεί η ομίχλη της διαφθοράς και της μετριότητας και θα πνεύσει στη χώρα μας ο ζωογόνος άνεμος της αξιοσύνης και της αριστείας.

Με την βοήθεια της Παναγιάς θα τα καταφέρουμε.
Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες, όπου κι αν βρίσκονται!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου