23 Φεβρουαρίου 2018

Νέα παρέμβαση της Μαρίας Αντωνίου, στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, σε συνέχεια της επεξεργασίας και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Μαρία Αντωνίου:"Στις προηγούμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής, έθεσα σειρά ερωτημάτων προς τους Υπουργούς και ιδιαίτερα στον κ.Φωτάκη. Ένας ευνοημένος ακαδημαϊκός, ο οποίος, εκτός από την κριτική μου, την οποία δυσκολεύεται όπως είπε να ακολουθήσει, δυσκολεύεται ακόμη περισσότερο να

απαντήσει στις ερωτήσεις μου.


Εδώ δεν είμαστε ακαδημαϊκό ίδρυμα για να κρινόμαστε από τα papers και τα διδακτορικά. Εδώ κρινόμαστε για τις πολιτικές μας. Κι εκεί είναι μετεξεταστέος…

Όλα τα δημοσιεύματα και τα στοιχεία καταδεικνύουν την ανεπάρκεια των πολιτικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την έρευνα.

Κατέθεσα στην Επιτροπή πίνακα, στον οποίο οι δαπάνες για την έρευνα και καινοτομία, είναι στο 1% του Α.Ε.Π..

Όχι όμως από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, αλλά από τον ματωμένο ιδιωτικό τομέα, ο οποίος, πλέον της φορολογικής λαίλαπας που βιώνει, επενδύει στην έρευνα και την καινοτομία για να αντιμετωπίσει τον ανελέητο παγκόσμιο ανταγωνισμό. Είναι επίσημα στοιχεία του εθνικού κέντρου τεκμηρίωσης!"



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου