21 Δεκεμβρίου 2017

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εξακολουθεί να παραμένει εδώ και καιρό χαμένη στο διάστημα” Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου για την Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού.

Μια μέρα μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού, που οδηγεί σε οικονομική αφαίμαξη συνταξιούχους, μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, που αυξάνει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές και περικόπτει κοινωνικά επιδόματα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανακαλύπτει και νομοθετεί για το διάστημα.

Το γεγονός αυτό υπογράμμισε η Μαρία Αντωνίου, σε ομιλία της, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του

νομοσχεδίου για Ίδρυση Ελληνικού Διαστημικού Οργανισμού, του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.


Η Μαρία Αντωνίου, ανέλυσε με λεπτομέρειες τις ατέλειες του πολυδιαφημισμένου νομοσχεδίου το οποίο χαρακτήρισε, βαθιά ιδεοληπτικό, που δεν προάγει την έρευνα και την επιχειρηματικότητα, που δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας για τους ερευνητές, τους επιστήμονες και τους νέους μας που φεύγουν στο εξωτερικό

Αναφέροντας τις σκανδαλώδεις υπερεξουσίες που προβλέπονται για τον Υπουργό, η Μαρία Αντωνίου, έδωσε τον τίτλο του «Σερίφη του Διαστήματος» στον κ. Παππά, διερωτώμενη ταυτόχρονα αν πρόκειται για νομοσχέδιο Υπουργού της Βορείου Κορέας.

Η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει ξεκάθαρα την προώθηση της έρευνας και της καινοτομίας σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου του τομέα του Διαστήματος. Εξάλλου εμείς το 2015 φροντίσαμε να είμαστε πλήρες μέλος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος”, σημείωσε η Μαρία Αντωνίου και συνέχισε λέγοντας πως “θεωρούμε ότι η πρακτική αξιοποίηση των διαστημικών εφαρμογών μπορεί να επιφέρει ευεργετικά αποτελέσματα σε διάφορους τομείς, στην καθημερινότητα των πολιτών, στην πολιτική προστασία, σε θέματα εθνικής ασφάλειας ακόμα και στην ανάπτυξη της έξυπνης γεωργίας”.

Κλείνοντας την ομιλία της η Μαρία Αντωνίου σημείωσε πως “δυστυχώς όμως τίποτα από τα παραπάνω δεν επιτυγχάνεται και δεν προωθείται με το παρόν νομοσχέδιο, που μοναδικό σκοπό έχει να ελέγξει τα πάντα και να βολέψει ημετέρους. Αυτή είναι η διαφάνεια που ευαγγελίζεται η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία εξακολουθεί να παραμένει εδώ και καιρό χαμένη στο διάστημα”.      


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου