13 Δεκεμβρίου 2017

“Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη” Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στη Βουλή για τον προϋπολογισμό με αναφορές σε τοπικά ζητήματα.

Για έναν προϋπολογισμό που είναι βασισμένος στην ίδια, αποτυχημένη πολιτική συνταγή, όπως και οι προηγούμενοι δύο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έκανε λόγο η Μαρία Αντωνίου στην χθεσινοβραδινή ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής.

Μιλώντας με αριθμούς και στοιχεία, επισήμανε την

υπερβολική λιτότητα, τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, σημειώνοντας πως έτσι διαγράφονται όλες οι προσπάθειες, που έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.


Η Μαρία Αντωνίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε τοπικά ζητήματα, όπως το πετσόκομμα του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, για το οποίο είπε ότι φέτος, εξαιτίας της αδιαφορίας ή της ανικανότητας της κυβέρνησης, οι κάτοικοι των ακριτικών μας χωριών, δεν πήραν ούτε τα ξύλα που δικαιούνται για να βγάλουν το χειμώνα, ενώ την ίδια ώρα, δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την κατασκευή δικτύων διανομής φυσικού αερίου. Μόνο υποσχέσεις και ψέματα.

Καυτηρίασε ακόμη την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, από το 2015 και μετά. Μια πολιτική, που όπως είπε “έχει βουλιάξει την Ελλάδα στην στασιμότητα, που έχει οδηγήσει εκατοντάδες χιλιάδες νέα παιδιά να φύγουν από την πατρίδα μας και έχει στερήσει το χαμόγελο και την αισιοδοξία από τη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση που δεν την ενοχλεί τίποτε, δεν «μασάει» σε τίποτε, δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Από τα «γκοου μπακ μανταμ Μέρκελ» στο «οι γερμανοί είναι φίλοι μας» μια αυταπάτη δρόμος”.

Κλείνοντας την ομιλία της τόνισε την ανάγκη πολιτικής αλλαγής και αλλαγής κυβέρνησης για να υπάρξει μια κυβέρνηση υπεύθυνη, με κοινωνική ευαισθησία και ρεαλιστικό πρόγραμμα, που θα ξαναδώσει αξιοπιστία και πάλι στη χώρα. Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου