1 Νοεμβρίου 2017

Επανέρχεται η Μαρία Αντωνίου με νέα Ερώτηση για το Αστυνομικό Μέγαρο Καστοριάς.

Ερώτηση που κατέθεσε σήμερα η Μαρία Αντωνίου στη Βουλή προς τον αρμόδιο Υπουργό για τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και παλινωδίες σχετικά με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς.

Παρά τις υποσχέσεις των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου
Καστοριάς εντός του έτους 2016, το έργο αυτό που ταλανίζει τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καστοριάς αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία παραμένει μέχρι και σήμερα στις καλένδες.




Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς: Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Χρήστο Σπίρτζη

Θέμα: «Αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και παλινωδίες σχετικά με την ανέγερση του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς»

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια της με αρ. πρ. 5946/6-6-2016 Ερώτησης μου καθώς και της με αρ. πρ. 470/20-7-2016 Αίτησης Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) προς εσάς, επανέρχομαι στο μείζον ζήτημα της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς.

Με τη με αρ. πρ. 399/13-7-2016 Απάντηση σας στην ως άνω Ερώτηση, μου γνωστοποιήσατε ότι η εταιρεία ‘ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.’ μετά τα νέα δεδομένα, και συγκεκριμένα την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού περί χαρακτηρισμού του κτιρίου στρατωνισμού του πρώην στρατοπέδου Μαθιουδάκη ως διατηρητέου καθώς και την απόφαση του Δήμου Καστοριάς για παραχώρηση συγκεκριμένου όμορου οικοπέδου για την ανέγερση κτιρίου στέγασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, εξετάζει είτε την υλοποίηση του έργου στο πλαίσιο της υφιστάμενης σύμβασης είτε την υλοποίηση του έργου μέσω νέας διαγωνιστικής διαδικασίας.

Στη δεύτερη περίπτωση υπήρχε και η διαβεβαίωση, σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο της εταιρείας ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., ότι η εκπόνηση της νέας μελέτης για το συγκεκριμένο έργο δε θα υπερέβαινε τους 8 μήνες.

Επειδή παρά τις υποσχέσεις των εκπροσώπων της Κυβέρνησης για την έναρξη των εργασιών ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς εντός του έτους 2016, το έργο αυτό που ταλανίζει τους αστυνομικούς της Διεύθυνσης Καστοριάς αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία παραμένει μέχρι και σήμερα στις καλένδες.

Επειδή έχουν παρέλθει 15 μήνες από τη σχετική απάντηση της ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε αν η εταιρεία θα εκτελέσει την υφιστάμενη σύμβαση ανάθεσης ή αν θα προχωρήσει σε νέα διαγωνιστική διαδικασία.

Επειδή σε κάθε περίπτωση έχει εκπνεύσει το χρονικό διάστημα των 8 μηνών για το οποίο είχε δεσμευτεί η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε.

Κατόπιν όλων αυτών ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1.      Πώς σκοπεύετε να υλοποιήσετε το έργο της ανέγερσης του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Καστοριάς; Εκτελώντας την υφιστάμενη σύμβαση ανάθεσης ή ξεκινώντας νέο διαγωνισμό για τη δημοπράτηση του έργου;

2.      Σε άμεση σύνδεση με τα παραπάνω, είναι η υφιστάμενη σύμβαση ανάθεσης εν ισχύ ή έχει λήξει η συμβατική της διάρκεια και αν ναι έχει δοθεί κάποια σχετική παράταση;

3.      Έχει ολοκληρωθεί η εκπόνηση της νέας μελέτης, όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί η εταιρεία ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε., και αν όχι πότε αναμένετε να ολοκληρωθεί αυτή;


    Η Ερωτώσα Βουλευτής

       
         Μαρία Αντωνίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου