28 Απριλίου 2017

“Μεγιστοποίηση της προσπάθειας και αξιοποίηση των κατάλληλων εργαλείων για να φέρουμε κοντά Παραγωγή & Έρευνα” Η αναφορά της Μαρίας Αντωνίου σε συνεδρίαση της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Για τον ρόλος της ζωικής παραγωγής στη διαμόρφωση εθνικής στρατηγικής  για καινοτομία και ανάπτυξη, καθώς επίσης και τις νέες τεχνολογίες, προοπτικές    και πολιτικές στο χώρο του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής, τοποθετήθηκε η Μαρία

Αντωνίου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας, της οποίας είναι μέλος.


Η Μαρία Αντωνίου αρχικά επέδωσε τις ευχαριστίες και τα εύσημα στα στελέχη του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (Ι.Τ.Ε.), για την εμπεριστατωμένη και στοχευμένη ενημέρωση των Μελών της Επιτροπής.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην υφιστάμενη κατάσταση διαπιστώνοντας ότι θα πρέπει να αναζητήσουμε, να βρούμε και να αξιοποιήσουμε τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να φέρουμε την έρευνα κοντά στην παραγωγή.
  
Η Μαρία Αντωνίου τόνισε την ανάγκη συλλογικότητας για την μεγιστοποίηση της προσπάθειας, ενώ σημείωσε πως επειδή ο τομέας αυτός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης της εθνικής μας οικονομίας, θα πρέπει να παράγουμε τρόφιμα υψηλής θρεπτικής και βιολογικής αξίας, με αξιοποίηση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής και της χώρας μας, αφού τα τρόφιμα αποτελούν τη μεγαλύτερη εξαγωγική δύναμη της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου