24 Νοεμβρίου 2016

Επίσκεψη της Μαρίας Αντωνίου στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.

“Η έρευνα και η καινοτομία,
θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της πολιτικής ανάκαμψης της πατρίδας μας”

Επίσκεψη στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών πραγματοποίησε την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου, η Μαρία Αντωνίου, ως Αναπληρωτής Τομεάρχης
Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων της Νέας Δημοκρατίας.


Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο της νέας δράσης του κόμματος «Συμφωνία Αλήθειας με τους πολίτες του Λεκανοπεδίου Αττικής», όπου κλιμάκια της ΝΔ επισκέπτονται καινοτόμες βιομηχανικές-βιοτεχνικές μονάδες, καινοτόμες επιχειρήσεις, ΑΕΙ - ΤΕΙ και ερευνητικά ιδρύματα, επιτυχημένες επιχειρήσεις στον κλάδο της νεανικής και γυναικείας επιχειρηματικότητας, δομές του Δημοσίου καθώς και δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Την Μαρία Αντωνίου, η οποία συνοδευότανε από τον κ. Παύλο Καμάρα, Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ και τον Μανώλη Αλεξανδράκη, Μέλος Τομέα Έρευνας & Καινοτομίας, υποδέχθηκε ο Διευθυντής Ινστιτούτου Αστρονομίας, Αστροφυσικής, Διαστημικών Εφαρμογών και Τηλεπισκόπησης (ΙΑΑΔΕΤ), κ. Βασίλης Χαρμανδάρης.

Δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις υποδομές και το επιστημονικό προσωπικό, η Μαρία Αντωνίου ενημερώθηκε για το έργο, τις δράσεις και τα προγράμματα του ερευνητικού κέντρου και αστεροσκοπείου, το οποίο εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και έχει ιστορία πλέον των 170 ετών προσφοράς στην Έρευνα και την Κοινωνία.

Με το πέρας της επίσκεψης η Μαρία Αντωνίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με την σημερινή επίσκεψη θέλουμε να καταδείξουμε ότι  η έρευνα και η καινοτομία, θα πρέπει να βρεθούν στο επίκεντρο της ελληνικής πραγματικότητας και της πολιτικής ανάκαμψης της πατρίδας μας. Πραγματοποιούμε διαρκώς στοχευμένες επισκέψεις και δράσεις για να αναδείξουμε και να ενισχύσουμε τις δυνάμεις που είναι απαραίτητες για την ανόρθωση και την ανάκαμψη της πατρίδας, τα υγιή και παραγωγικά κύτταρα της κοινωνίας. Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, η Ελλάδα χρειάζεται μία εθνική αναγέννηση. Η δική μας απάντηση στηρίζεται πάνω από όλα στη Συμφωνία Αλήθειας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη με όλους τους Έλληνες. Σε ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο εμπιστοσύνης. Αυτό που χτίζουμε καθημερινά με τους πολίτες, από την ακριτική Καστοριά μέχρι το Λεκανοπέδιο Αττικής”.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου