6 Οκτωβρίου 2016

“Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά και από το παρόν νομοσχέδιο ότι είστε πιο παλιό και από το παλιό” Συνέχεια της συζήτησης του Νομοσχεδίου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Εισηγήτρια του οποίου για την Ν.Δ. είναι η Μαρία Αντωνίου


Απαντήσεις στον αρμόδιο Υπουργό και εμπεριστατωμένη ανάλυση στα επιμέρους άρθρα του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Παιδείας: “Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες Διατάξεις”, έκανε η Μαρία Αντωνίου, ως Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας, κατά την

διάρκεια της συνέχισης της συζήτησης του Νομοσχεδίου, στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας.




Η Μαρία Αντωνίου, με αδιάσειστα στοιχεία, καταλόγισε στον κ. Φωτάκη μη ενημέρωση, ανακρίβειες και παλινωδίες, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά πως ενώ ο ίδιος πέρασε από διάφορες θέσεις και βαθμίδες της ερευνητικής κοινότητας, κατά την διάρκεια των προηγούμενων δεκαετιών, έρχεται τώρα και ειρωνευόμενος τις χαρακτηρίζει περιόδους αδράνειας για την έρευνα, “από όλες τις θέσεις που περάσατε εσείς τί μερίδιο ευθύνης έχετε σε αυτό, στο ότι δεν ανθούσε η έρευνα; Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί στη χώρα που έχουν απολαύσει τα αγαθά του παλιού, όπως εσείς”.




Στη συνέχεια η Μαρία Αντωνίου αναφέρθηκε λεπτομερώς στα επιμέρους άρθρα του Νομοσχεδίου, ενώ έκλεισε την ομιλία της υπογραμμίζοντας: είπατε ότι διαφωνούμε με τη δανειακή σύμβαση. Πάλι λέτε ψέματα. Σας το επαναλαμβάνουμε ξεκάθαρα. Δε διαφωνούμε με τη δανειακή σύμβαση αλλά με τη διαχείριση των χρημάτων που θα φέρει. Την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του 2016 πάνω από 10 δις. Ευρώ σε φόρους, που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών σε Δημόσιο, Τράπεζες και Ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν τα 200 δις Ευρώ και που ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί πια να πληρώσει, έρχεστε με το παρόν νομοσχέδιο να τους επιβαρύνετε και με τα έξοδα σύστασης και λειτουργίας ενός ιδρύματος, που δεν ξέρουμε και πόσα είναι, το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό να διασφαλίσει ότι τα χρήματα του δανείου θα καταλήξουν ρουσφετολογικά εκεί που πρέπει, στους υμετέρους σας. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά και από το παρόν νομοσχέδιο ότι είστε πιο παλιό και από το παλιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου