17 Οκτωβρίου 2016

“Συζήτηση επί της αρχής του σχεδίου Νόμου για το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, Εισηγήτρια του οποίου για τη Ν.Δ. είναι η Μαρία Αντωνίου”.

Βασική Εισηγήτρια της Νέας Δημοκρατίας ήταν η Μαρία Αντωνίου κατά την διάρκεια της σημερινής συζήτησης επί της αρχής στην ολομέλεια της Βουλής του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων «Ελληνικό

Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας και άλλες διατάξεις».

Η Μαρία Αντωνίου στην εισήγησή της τόνισε μεταξύ άλλων ότι “την ίδια ώρα που οι Έλληνες πολίτες καλούνται να πληρώσουν μέχρι το τέλος του 2016 πάνω από 10 δις. Ευρώ σε φόρους, που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των νοικοκυριών σε Δημόσιο, Τράπεζες και Ασφαλιστικά ταμεία υπερβαίνουν τα 200 δις Ευρώ και που ένα μεγάλο μέρος των πολιτών αδυνατεί πια να πληρώσει, έρχεστε με το παρόν νομοσχέδιο να τους επιβαρύνετε και με τα έξοδα σύστασης και λειτουργίας ενός ιδρύματος, ενός ακόμα φορέα (κάθε μέρα ιδρύεται και ένας, σαν τα μανιτάρια φυτρώνουν οι Γενικές και Ειδικές Γραμματείες), που δεν ξέρουμε και πόσα είναι, το οποίο έχει ως μοναδικό σκοπό να διαχειριστεί τα χρήματα του δανείου ώστε να καταλήξουν ρουσφετολογικά εκεί που πρέπει, στους υμετέρους σας. Αλλά αυτά τα ξέρετε καλά. Τα κάνετε πολλά χρόνια και στο παρελθόν. Δυστυχώς για τον ελληνικό λαό αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά και από το παρόν νομοσχέδιο ότι είστε πιο παλιό και από το παλιό”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου