26 Μαΐου 2016

Η χωροταξική μεταρρύθμιση στο εδώλιο της ιδεοληπτικής και οπισθοδρομικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Τέσσερα σημαντικά ερωτήματα για την χωροταξική μεταρρύθμιση κάνουν σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή 37 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου η οποία συνυπέγραψε την Ερώτηση.
Πιο συγκεκριμένα οι ερωτώντες Βουλευτές αναφέρουν ότι τις
τελευταίες ημέρες οι Έλληνες πολίτες έγιναν μάρτυρες - για μια ακόμη φορά - της καθεστωτικής αντίληψης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, περί κοινοβουλευτικών διαδικασιών και σχέσεων κράτους – πολίτη: νομοθέτηση με ταχύρρυθμες διαδικασίες, προκειμένου να επιβαρυνθούν οι Έλληνες με νέα φορολογικά βάρη, όπως η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% και η εκτόξευση του ΕΦΚ σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης, που μοιραία επιβαρύνουν τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα, συνταξιούχους, ανέργους.

Ειδικά για τους τελευταίους, η Κυβέρνηση φρόντισε στο ίδιο νομοσχέδιο να εντάξει και μια τροπολογία- γροθιά για το επενδυτικό μέλλον της χώρας και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Με τροπολογία- όνειδος, οι ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ καταργούν το Κεφ. Β του Ν.4269/2014 «Χωροταξική και πολεοδομική μεταρρύθμιση – Βιώσιμη Ανάπτυξη», που η τότε Κυβέρνηση προώθησε. Στόχος του Νόμου 4269/2014 υπήρξε η δημιουργία ενός νέου πλαισίου χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού με απλούστερες, λιγότερο χρονοβόρες και ξεκάθαρες διαδικασίες, ώστε να διευκολυνθεί το επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου