18 Μαΐου 2016

“Συνεχίζεται εντόνως η κοινοβουλευτική δραστηριότητα της Μαρίας Αντωνίου. Τρεις ακόμη Ερωτήσεις κατατέθηκαν στην Βουλή για τρέχοντα ζητήματα”

Συνεχίζοντας την έντονη κοινοβουλευτική δραστηριότητα η Μαρία Αντωνίου συνυπέγραψε τρεις ακόμη Ερωτήσεις που κατατέθηκαν στην Βουλή μαζί με άλλους συναδέλφους της Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.
Στην πρώτη, επισημαίνεται ότι “στο άρθρο 20 του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που ψηφίστηκε από την
κυβέρνηση, αναφέρεται, ότι θα καταβάλλονται μειωμένες σε ποσοστό 60%, συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε δικαιούχους, οι οποίοι αναλαμβάνουν εργασία ή αποκτούν ιδιότητα ή δραστηριότητα, που υποχρεωτικώς υπάγεται στην ασφάλιση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Σε μια τέτοια περίπτωση οι αγρότες συνταξιούχοι είτε θα οδηγηθούν σε οικονομικό αδιέξοδο, είτε κάποιοι θα αναγκαστούν να σταματήσουν την αγροτική δραστηριότητα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγροτική παραγωγή της χώρας”.

Στην δεύτερη εκφράζεται η ανησυχία των Βουλευτών της Νέας δημοκρατίας σχετικά με την βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, ενώ στην τρίτη Ερώτηση που κατατέθηκε ζητείται να ξεκαθαριστεί εάν στις υπό φορολόγηση ενισχύσεις προβλέπεται φορολόγηση ή μη του 2ου πυλώνα των κοινοτικών επιδοτήσεων του πρωτογενή τομέα, ενέργεια που εάν συμβεί, θα είναι μία πρωτάκουστη αντιαναπτυξιακή πολιτική, πρωτοφανή για τα κοινοτικά δεδομένα, που ακυρώνει τη στόχευση ενός Προγράμματος, που συνδέεται με την ενίσχυση των υποδομών, την ενθάρρυνση των επενδύσεων και της ανάπτυξης στην πράξη της πρωτογενούς παραγωγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου