16 Μαΐου 2016

“Νέα φοροεπιδρομή με αύξηση στα καύσιμα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ”. Ερώτηση 42 Βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας-Συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου

Για σενάρια νέας φοροεπιδρομής με αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα, κάνουν λόγο, σε σχετική Ερώτηση που κατέθεσαν στην Βουλή, 43 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Αντωνίου, που συνυπέγραψε την Ερώτηση.
Οι Βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρουν στην Ερώτηση ότι “η
Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά από δεκαπέντε μήνες καταστροφικής πολιτικής, ασυγχώρητες αυταπάτες, και εσκεμμένα ψεύδη και αφού πρόσφατα νομοθέτησε δυσβάσταχτα φορολογικά μέτρα που επιβαρύνουν κυρίως τα λαϊκά στρώματα και τους επαγγελματίες, αλλά και μετά τις επιθετικές περικοπές σε όλους τους νέους συνταξιούχους, βρίσκεται για μια ακόμη φορά σε αναζήτηση πρόσθετων εσόδων. Η πίεση για «μέτρα εδώ και τώρα» οδηγεί σύμφωνα με πληροφορίες σε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις – μέσω του ειδικού φόρου κατανάλωσης - στα καύσιμα και συγκεκριμένα στο πετρέλαιο κίνησης”.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι “το κράτος «απατεώνας» που αφού παρακίνησε χιλιάδες πολίτες να αγοράσουν με κόπο ένα πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο, έρχεται ύστερα να αυξήσει τιμωρητικά τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο και κάτω από την καθοδήγηση της αριστερής, δήθεν κοινωνικά ευαίσθητης κυβέρνησης και οδηγεί στην απόγνωση τους πιο αδύναμους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου