2 Φεβρουαρίου 2016

“Την ώρα που κόβονται κύριες συντάξεις και η γενικότερη κατάσταση είναι τραγική το Υπουργείο Οικονομικών δαπανά 800.000€ για συμβουλευτικές υπηρεσίες” Ερώτηση Βουλευτών της Ν.Δ. την οποία συνυπογράφει η Μαρία Αντωνίου.

Την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών να εγκρίνει ποσό 800.000€ ως αμοιβή για τις υπηρεσίες «διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων» με σκοπό «την παροχή συμβουλευτικού έργου» προς την ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη Συμφωνίας, στηλιτεύουν με Ερώτηση προς τον αρμόδιο Υπουργό έξι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ των
οποίων και η Μαρία Αντωνίου που συνυπέγραψε την Ερώτηση.


Οι έξι Βουλευτές απορούν για το πως είναι δυνατόν η υπηρεσιακή δομή του υπουργείου Οικονομικών να μη μπορεί να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες ανάγκες και έπρεπε να δαπανηθεί ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό την ώρα που κόβονται κύριες συντάξεις, ενώ η κατάσταση και σε άλλους τομείς όπως στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική.

Ακόμη επισημαίνουν την ανεπαρκή ανάρτηση στη «Διαύγεια», η οποία περιορίζεται απλά στην αναγραφή του εγκεκριμένου ποσού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες,  υπενθυμίζοντας παράλληλα την γνωστή ιστορία του «κορεάτη συμβούλου» του  κ. Βαρουφάκη, η οποία είχε πολλές μαύρες τρύπες και ο οποίος φέρεται να διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο ένα υπέρογκο ποσό.


Ακολουθεί η  Ερώτηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΘΕΜΑ: ΑΜΟΙΒΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Προς τον Υπουργό Οικονομικών
κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη:


Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας « Παρασκήνιο» του Σαββάτου 30/1/2016 εγκρίθηκαν 800.000 ευρώ με απόφαση σας ως αμοιβή για τις υπηρεσίες « διακεκριμένων εμπειρογνωμόνων» με σκοπό « την παροχή συμβουλευτικού έργου» προς  την ελληνική κυβέρνηση με σκοπό την επίτευξη Συμφωνίας.
 Ένα από τα καίρια και όχι μόνο ζητήματα είναι αν η υπηρεσιακή δομή του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες ανάγκες και έπρεπε να δαπανηθεί ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό την ώρα που κόβονται κύριες συντάξεις, ενώ η κατάσταση και σε άλλους τομείς όπως στα δημόσια νοσοκομεία είναι τραγική. Επίσης εντύπωση προκαλεί η ανεπαρκής ανάρτηση στη «Διαύγεια» η οποία περιορίζεται απλά στην αναγραφή του εγκεκριμένου ποσού χωρίς περαιτέρω λεπτομέρειες. Επιπλέον σας υπενθυμίζουμε την ιστορία του « κορεάτη συμβούλου» του προκατόχου σας κ. Βαρουφάκη η οποία είχε πολλές μαύρες τρύπες και ο οποίος φέρεται να διεκδικεί από το ελληνικό Δημόσιο ένα υπέρογκο ποσό.
Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. υπουργός:
1)      Ποιοι είναι αυτοί οι « διακεκριμένοι εμπειρογνώμονες» και πως θα γίνει η επιλογή τους ή αν έχει ήδη γίνει;
2)        Ποιο είναι το ακριβές περιγραφόμενο αντικείμενο εργασίας τους το οποίο καλύπτουν και στο οποίο δεν μπορεί να ανταποκριθεί η υπηρεσιακή δομή του υπουργείου σας;
3)      Να δοθεί στη δημοσιότητα η ακριβής κατανομή των ποσών προς τους επιλεγέντες εμπειρογνώμονες
4)      Υπάρχει οφειλή του Ελληνικού Δημοσίου προς τον κορεάτη σύμβουλο του κ. Βαρουφάκη ή σε άλλους συμβούλους του πρώην υπουργού, και αν ναι σε ποιο ποσό ανέρχεται το ύψος αυτών των αμοιβών; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου