8 Δεκεμβρίου 2015

“Την στασιμότητα στο θέμα της Αγοράς Αγροτών – Farmers Market επισημαίνει με Ερώτηση προς τους αρμόδιους Υπουργούς, η Μαρία Αντωνίου και πέντε ακόμη Βουλευτές”.

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ κ. ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΑΘΑΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ


ΘΕΜΑ: Δημιουργία  ‘Αγοράς Αγροτών – Farmers Market



Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση της “Αγοράς Αγροτών – Farmers Market”, ενός σχεδίου που θα έδινε ώθηση σε όλους τους παραγωγούς να πουλήσουν απευθείας τα προϊόντα τους στους καταναλωτές, αλλά θα ευνοούσε και την ανάπτυξη των οικογενειακών συνεταιρισμών, αφού στην εν λόγω αγορά εκτός από τα προϊόντα κατευθείαν από το χωράφι, θα μπορούν να πωλούνται και μεταποιημένα προϊόντα οικοτεχνίας των ίδιων των παραγωγών ή τρίτων, για λογαριασμό των παραγωγών.
Δυστυχώς οι εκλογές του Ιανουαρίου του 2015, ήταν η αιτία του παγώματος της συγκεκριμένης ΚΥΑ που θα όριζε τους όρους και τις λεπτομέρειες λειτουργίας των Αγορών Παραγωγών.
Σχεδόν ένα χρόνο μετά και σε μια περίοδο παρατεταμένης ύφεσης, αντί να βλέπουμε ενέργειες που μπορούν να προωθήσουν την ανταγωνιστικότητα και να καταπολεμήσουν την ανεργία, δυστυχώς βλέπουμε μια πλήρη στασιμότητα σε όλους τους τομείς.
Αυτήν η στασιμότητα παρατηρείται και στο θέμα της Αγοράς – Παραγωγών, αφού δεν ακούγεται τίποτα για την προώθηση αυτού του ελπιδοφόρου σχεδίου. Οι αγρότες όλης της χώρας αναμένουν εξελίξεις για το θέμα, όμως από τα αρμόδια Υπουργεία δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.
Τα Υπουργεία οφείλουν να κινηθούν ταχύτατα για το συγκεκριμένο θέμα, αφού αν συνυπολογιστούν και οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις αδειοδοτήσεις και την δημιουργία εποπτικού φορέα για τις αγορές, αντιλαμβανόμαστε το χρονοβόρο της όλης υπόθεσης.

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ  ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1.      Ποιές οι προθέσεις των Υπουργείων για την υλοποίηση του σχεδιασμού για τις Αγορές – Παραγωγών;
2.      Που οφείλονται οι καθυστερήσεις για την προώθηση και ολοκλήρωση του προγράμματος;

3.      Θα υλοποιηθεί εντός του 2016 το σχέδιο και ποιό το χρονοδιάγραμμα των ενεργειών σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου