3 Δεκεμβρίου 2015

Έντονη ανησυχία και γρήγορα αντανακλαστικά της Μαρίας Αντωνίου για την εξέλιξη του διαγωνισμού της Μελέτης του Αρδευτικού του Φράγματος Νεστορίου.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η
                                                         Προς: τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης
Και Τροφίμων, κο. Ευάγγελο Αποστόλου 
                                                                

ΘΕΜΑ: «Ανησυχία για την εξέλιξη του διαγωνισμού της Μελέτης αρδευτικού φράγματος Νεστορίου Καστοριάς»


Κ. Υπουργέ,




Την 14η Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η δημοπράτηση της ‘Μελέτης αρδευτικού του φράγματος Νεστορίου Καστοριάς’με προϋπολογισμό 4.430.000 Ευρώ, έργο το οποίο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ‘Αλέξανδρος Μπαλτατζής’. 
Το φράγμα του Νεστορίου αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα αναπτυξιακά έργα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τον παραγωγικό χάρτη της περιοχής και να ανοίξει νέες δυνατότητες για την αγροτική παραγωγή.  Σύμφωνα μάλιστα με τις οικείες γεωργοοικονομικές μελέτες το φράγμα Νεστορίου θεωρείται ένα από τα πλέον αποδοτικότερα μεταξύ των σήμερα κατασκευαζομένων εγγειοβελτιωτικών έργων της χώρας.
Εντούτοις, από την ημερομηνία δημοπράτησης έως και σήμερα τόσο το Υπουργείο σας όσο και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία ανήκει διοικητικά το έργο, δεν έχουν παράσχει καμία ενημέρωση για την πορεία του διαγωνισμού και τον ορισμό αναδόχου, με αποτέλεσμα να υπάρχει έντονη ανησυχία για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης έως το τέλος του 2015.
Επειδή η κατασκευή του φράγματος Νεστορίου, η οποία συνεχίζεται, και των συνοδευτικών του έργων αποτελούν ένα από τα σημαντικότερα έργα ύδρευσης και άρδευσης όχι μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.
Επειδή η ανησυχία της τοπικής κοινωνίας για την πορεία του έργου  ολοένα και αυξάνεται, καθότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς ενώ βρισκόμαστε ήδη εκτός του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
- Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαγωνιστική διαδικασία ανάδειξης αναδόχου της ‘Μελέτης αρδευτικού του φράγματος Καστοριάς’;


- Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε ούτως ώστε να εξασφαλίσετε την απρόσκοπτη χρηματοδότηση της μελέτης και στο επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου