26 Οκτωβρίου 2015

Προσκύνημα στα άγια χώματα της Κορυτσάς, για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου, η Μαρία Αντωνίου. Συνομιλίες και επαφές με ανθρώπους της ελληνικής κοινότητας.

Ο εορτασμός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, στην Κορυτσά, είναι πάντα ένα προσκύνημα στα άγια χώματα, του αγώνα του ελληνισμού, για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την ελευθερία και  τη Δημοκρατία”, ανέφερε σε δηλώσεις της η Μαρία Αντωνίου, η οποία παρευρέθηκε κι εφέτος στις εκεί

εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Επετείου του “ΟΧΙ” έπειτα από επίσημη πρόσκληση του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στην Κορυτσά.


Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με Δοξολογία στην Εκκλησία της Παναγίας και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού Μπομποστίτσα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η καθιερωμένη σχολική εκδήλωση των μαθητών του Εκπαιδευτηρίου “ΟΜΗΡΟΣ”, σκορπίζοντας ρίγη ενθουσιασμού και συγκίνησης, γεγονός που έκανε την Μαρία Αντωνίου να συγχαρεί θερμά ένα προς ένα όλα τα παιδιά και τον Διευθυντή του Σχολείου.


Η Μαρία Αντωνίου είχε για μία ακόμη φορά την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς εκκλησιαστικούς, πολιτικούς και κρατικούς αξιωματούχους και των δύο χωρών που παρευρέθηκαν στις εκδηλώσεις, όπως επίσης και με ανθρώπους της ελληνικής κοινότητας στην Κορυτσά, ενώ έδωσε τα εύσημα στον ομογενή επιχειρηματία κ. Ανέστη Tarusha,                   ο οποίος δραστηριοποιείται με μεγάλη επιτυχία στον χώρο της αλλαντοποιίας. Ένας άρτια οργανωμένος χώρος ευρωπαϊκών προδιαγραφών που η Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε και ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του.

Ακολουθούν φωτογραφίες









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου