23 Ιουλίου 2015

Ερώτηση που συνυπέγραψε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση να έχει ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα».

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό

ΘΕΜΑ: Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση να έχει ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ, σε δημοσίευμα της εγκρίτου εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ (του
κ.Παπαδόπουλου, στις 19/7/2015), δημοσιεύεται ως πληροφορία αίτημα της Ελληνικής Κυβερνήσεως για δάνειο ύψους δέκα (10) δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία, προκειμένου να καταστεί εφικτή η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το δημοσίευμα παρουσιάζει ως εκδοχή ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας απέρριψε το αίτημα, αφήνοντάς σας χωρίς εναλλακτική, με αποτέλεσμα να αναγκαστείτε να υπογράψετε το μνημόνιο με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Συνεπώς, ερωτάται ο Αξιότιμος Κύριος Πρωθυπουργός:


Είναι αληθές το δημοσίευμα ότι η Ελληνική Κυβέρνηση ζήτησε δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου