1 Απριλίου 2015

Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Πληρωμή των Εργαζομένων του Προγράμματος ¨Βοήθεια στο Σπίτ騻

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

ΠΡΟΣ: Τον  Υπουργό  Εσωτερικών,
    κ.  Βούτση   Νικόλαο


ΘΕΜΑ: «Πληρωμή   των   Εργαζομένων  του  Προγράμματος    ¨Βοήθεια  στο  Σπίτ騻

κ. Υπουργέ,


Από το 2003  στον  Νομό  της ακριτικής  Καστοριάς αλλά και σε όλους  τους  Νομούς της χώρας, λειτουργεί το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»  για τα άτομα  της  τρίτης  ηλικίας, το οποίο αποτελεί εναλλακτική προσέγγιση  στη  φροντίδα  των  ηλικιωμένων.

 Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδικευμένων υπηρεσιών, η παραμονή των ηλικιωμένων στο φυσικό και κοινωνικό τους περιβάλλον, η διατήρηση της συνοχής της οικογένειας των ηλικιωμένων  και  η  βελτίωση  της ποιότητας ζωής τους. Για τη φροντίδα των ηλικιωμένων, στο Πρόγραμμα απασχολείται μία κοινωνική  λειτουργός, μία  νοσηλεύτρια  και  μία  κοινωνική  βοηθός.

Τη  Δευτέρα, 23  Μαρτίου 2015, ενημερώθηκα πως οι εργαζόμενοι του Προγράμματος  «Βοήθεια στο Σπίτι», πραγματοποίησαν  διαμαρτυρία  μπροστά  στο  Δημαρχείο  της  πόλης, καθώς  εδώ  και  οκτώ  μήνες  παραμένουν  απλήρωτοι  έχοντας  φτάσει στα  όριά  τους, οικονομικά  και  ψυχολογικά.

Ο  Δήμαρχος  της  Καστοριάς ενημέρωσε τους εργαζόμενους πως η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Καστοριάς, η οποία και είναι υπεύθυνη για τις πληρωμές των εργαζομένων του Προγράμματος, δεν έχει λάβει τη σχετική χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση.

Θα  ήθελα  να  σας  επισημάνω  πως  το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» επιτελεί ιδιαίτερα σημαντικό, κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο καθώς ο Νομός μας είναι ακριτικός, με πολλές ορεινές και δύσβατες περιοχές. Αντιλαμβάνεστε, συνεπώς, πως τα άτομα της τρίτης ηλικίας που κατοικούν σε χωριά απομονωμένα είναι ιδιαίτερα δύσκολο να προσεγγίσουν όχι μόνο το Νοσοκομείο της Πόλης αλλά και τα Περιφερειακά Ιατρεία. Το πρόβλημα επιτείνεται κατά τους μήνες Οκτώβριο  έως  Απρίλιο  που στην περιοχή επικρατούν άσχημες καιρικές  συνθήκες.

ΕΡΩΤΑΣΘΕ   κ.  ΥΠΟΥΡΓΕ:

    - Σε  ποιες  ενέργειες   πρόκειται  να προβείτε προκειμένου να  πραγματοποιηθεί, το ταχύτερο δυνατόν,  η  χρηματοδότηση  του  Προγράμματος  «Βοήθεια στο  Σπίτι», ώστε οι εργαζόμενοι  του Νομού Καστοριάς  να  λάβουν  τα  δεδουλευμένα  οκτώ  μηνών, προκειμένου να συνεχίσουν απερίσπαστοι το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελούν;          
                                                                        
                                                                        Η ερωτώσα Βουλευτής,
                                                                                               
                                                                           Μαρία  Β.  Αντωνίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου