7 Μαρτίου 2015

Μήνυμα της Μαρίας Αντωνίου για την Ημέρα της Γυναίκας.

Σήμερα, 8  Μαρτίου,  είναι η Παγκόσμια  Ημέρα  της Γυναίκας, είναι  η  ημέρα,  η οποία  αποτελεί σύμβολο των κατακτήσεων των γυναικών σε όλον τον κόσμο. Είναι η ημέρα  της  συμβολικής αναγνώρισης των προσπαθειών των γυναικών για ποιότητα ζωής, πολλαπλή ισότητα, ενδυνάμωση της
δημοκρατικής αντίληψης, ημέρα, δηλαδή, τιμής, μνήμης και αναγνώρισης για όλες τις γυναίκες του κόσμου.

             Η   Γυναίκα είναι η μάνα  που πασχίζει να κρατήσει δεμένη μια οικογένεια , να  δώσει  αξίες  στην  επόμενη  γενιά  της,  είναι η συνεργάτιδα, η συνάδελφος, η συμφοιτήτρια  και  συναγωνίστρια  στους  αγώνες και τις διεκδικήσεις της ζωής, απόλυτα συνυφασμένη με την εξέλιξη της πολιτικής και του πολιτισμού.

Η  Γυναίκα είναι εκείνη που θα αντιμετωπίσει τη δύσκολη κατάσταση με περισσή υπομονή, είναι η σύντροφος στις χαρές και τις λύπες. Κρύβει μέσα της τη δύναμη να γκρεμίσει βουνά, αλλά και να βάλει θεμέλια.

Η  Γυναίκα είναι η άνεργη μητέρα που διεκδικεί το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία, η εργαζόμενη που προσπαθεί καθημερινά να αποδείξει τα αυτονόητα, η γυναίκα πολιτικός που οραματίζεται την πρόοδο και ανάπτυξη του τόπου της.

            Αλλά η  Γυναίκα, ταυτόχρονα, μας υπενθυμίζει και πόσο δρόμο έχουμε μπροστά μας ακόμα να διανύσουμε μέχρι να φτάσουμε στην πραγματική και ουσιαστική ισότητα μεταξύ των δύο φύλων.


Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς όλες τις γυναίκες, ελπίζω να συνεχίσουμε να παλεύουμε για όσα δικαιούται η γυναίκα ως σύντροφος, ως μητέρα, ως εργαζόμενη, ως επιστήμονας και κυρίως ως άνθρωπος στη σημερινή ανταγωνιστική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου