24 Μαρτίου 2015

Άρθρο της Μαρίας Αντωνίου στο "Παρασκήνιο".

ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Τελικά εκεί ήταν το πρόβλημα. Στο μίγμα της πολιτικής. Ο Πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση του με την κ. Μέρκελ, ζήτησε αλλαγή του μίγματος, της πολιτικής και όχι αλλαγή πολιτικής.

Ο κ. Τσίπρας, αναγνώρισε ως «επίτευγμα» τη δημοσιονομική προσαρμογή
που επιτεύχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, προκαλώντας βεβαίως ύφεση και ανεργία, αλλά ο άλλος δρόμος θα ήταν μια ασύντακτη χρεοκοπία, με πολύ πιο οδυνηρές συνέπειες.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ Τσίπρας, αποδέχθηκε πλήρως την ορθότητα των επιλογών που είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση και δεσμεύτηκε να διατηρήσει όλα τα θετικά της προηγούμενης περιόδου, σε περιβάλλον δημοσιονομικής προσαρμογής.

Και όλα αυτά μέσα σε χαμόγελα και συναινετικό κλίμα. Το οποία όμως είναι φανερό ότι είναι μόνο το περιτύλιγμα και ασφαλώς δεν αρκούν για να λύσουν τα προβλήματα.

Είναι φανερό πλέον ότι η πολιτική διαπραγμάτευση, τελείωσε πριν καν αρχίσει. Και αυτό το επικύρωσε με απόλυτο τρόπο και ο κ. Τσίπρας, όταν παρέπεμψε τη λύση του γόρδιου δεσμού στους θεσμούς.

Τα ψέματα τελείωσαν. Ο «αντιμνημονιακός» αγώνας, εξαργυρώθηκε στις κάλπες της 25ης Ιανουαρίου και έλαβε τέλος.

Η συγκυβέρνηση, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσα σε περιβάλλον χρηματοδοτικής ασφυξίας, καλείται να πάρει αποφάσεις και επιτέλους να κυβερνήσει, αρκεί να συμφωνούν όλοι μεταξύ τους.

Από αυτές άλλωστε θα κριθεί και το μέλλον της πατρίδας. Αναμένουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου