18 Φεβρουαρίου 2015

Ερώτηση που κατέθεσε η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου με θέμα: «Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του προγράμματος ‘ Voucher Υγείας’ από τις μονάδες ΠΕΔΥ, προς όφελος των πολιτών».

ΕΡΩΤΗΣΗ
  Προς: Τον Υπουργό  Εργασίας
   και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
    κ. Σκουρλέτη Πάνο
                                                     
ΘΕΜΑ: «Αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του προγράμματος ‘ Voucher Υγείας’ από τις μονάδες ΠΕΔΥ, προς όφελος των πολιτών».

κ. Υπουργέ,


Από το Νοέμβριο του 2014, εφαρμόστηκε το πρόγραμμα απασχόλησης ‘ Voucher Υγείας’ με στόχο την αξιοποίηση  εξειδικευμένου προσωπικού στον τομέα της υγείας προς όφελος των πολιτών.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2015, μετά την ολοκλήρωση του θεωρητικού μέρους, δεκαπέντε (15) δικαιούχοι του προγράμματος προκειμένου να πραγματοποιήσουν την πρακτική τους άσκηση, τοποθετήθηκαν σε κατά τόπους μονάδες Υγείας, στην Καστοριά, και συγκεκριμένα:1. Πρώην μονάδα ΕΟΠΠΥ,2. Κέντρο Υγείας Άργους Ορεστικού,3. ΚΕΦΙΑΠ Άργους Ορεστικού,4. Περιφερειακά και Αγροτικά Ιατρεία της Π.Ε. Καστοριάς.

Ο Διευθυντής του ΠΕΔΥ Καστοριάς λαμβάνοντας υπόψιν του τις ανάγκες σε προσωπικό, τοποθέτησε τους απασχολούμενους αναλογικά στις παραπάνω μονάδες έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, τόσο στο επίπεδο της εκπαίδευσης των συμμετεχόντων, όσο και στο επίπεδο της εξυπηρέτησης των πολιτών.

Μετά από παρέμβαση της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας ζητήθηκε  να επιστρέψουν και οι δεκαπέντε(15 )συμμετέχοντες στο πρόγραμμα στη μονάδα ΠΕΔΥ Καστοριάς, στην οποία υπηρετούν τρεις (3) γιατροί.

Με δεδομένες όμως τις ανάγκες όλων των μονάδων υγείας της Π.Ε. Καστοριάς σε εξειδικευμένο προσωπικό και για την καλύτερη εκπαίδευση των συμμετεχόντων και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

-       Προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα  στους κατά τόπους Διευθυντές ΠΕΔΥ να αξιοποιούν το δυναμικό του προγράμματος ‘Voucher Υγείας’ ανάλογα με τις ανάγκες όλων των μονάδων υγείας;





                                                 Η ερωτώσα Βουλευτής
                                                       

                                                      Αντωνίου Β. Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου