20 Ιανουαρίου 2015

Απόφαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε θέματα που αφορούν τον κλάδο της Γουνοποιίας.

Μετά τις συναντήσεις που είχαμε με την Ελληνική Ομοσπονδία  Γούνας και τους Συνδέσμους Γουνοποιών στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το προηγούμενο διάστημα, για θέματα σχετικά με την παράταση της προθεσμίας επανεξαγωγής για εμπορεύματα που παραλαμβάνονται στα πλαίσια του καθεστώτος Τελειοποίησης προς επανεξαγωγή, εκδόθηκε από τη Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κα Σαββαΐδου  η σχετική Απόφαση με θέμα:



Διαδικασία απαλλαγής από τον φόρο προστιθέμενης αξίας:

α. μη κοινοτικών εμπορευμάτων που τίθενται  σε καθεστώς τελειοποίησης προς  επανεξαγωγή  (ενεργητικής  τελειοποίησης)

β. μη κοινοτικών και εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης προς επανεξαγωγή

γ. εγχώριων εμπορευμάτων (πρώτων και βοηθητικών υλών) που τίθενται σε καθεστώς τελειοποίησης  (μεταποίησης) με σκοπό να αποτελέσουν αντικείμενο εξαγωγής ή παράδοσης σε άλλο Κράτος Μέλος της Ε.Ε.

             Μετά  τη  συνάντηση  η  κα  Αντωνίου  δήλωσε:

«Προχωράμε με όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο της Γουνοποιίας. Λύνουμε προβλήματα. Στηρίζουμε δυνατά τον κλάδο που αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας. Αυτή είναι η  αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα. Για γκρίνια, μιζέρια και καταστροφολογία υπάρχουν άλλοι, ειδικοί. Που όλοι μας τους ξέρουμε».


            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου