5 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου με θέμα: «Διακοπή καρτών ανεργίας των καταρτιζομένων των Δημοσίων ΙΕΚ της Χώρας».

Αθήνα, 05 Δεκεμβρίου 2014                                                 
                                       
Προς: Τον   Υφυπουργό   Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεωργαντά  Γεώργιο
    

ΘΕΜΑ: «Διακοπή  καρτών  ανεργίας  των  καταρτιζομένων των Δημοσίων  ΙΕΚ  της  Χώρας»

    κ. Υπουργέ,





Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήσαμε με τον Διευθυντή του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, ενημερώθηκα πως το τοπικό κατάστημα του ΟΑΕΔ,  με το με αριθ. 8085/26-11-2014 έγγραφό του, ζητά από το Δημόσιο ΙΕΚ της πόλης, τα στοιχεία των καταρτιζόμενων προκειμένου να προχωρήσει στη διακοπή των καρτών ανεργίας τους.
Άμεση συνέπεια της παραπάνω ενέργειας θα είναι η διακοπή φοίτησης των καταρτιζόμενων του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς, καθώς θα χάσουν την κάρτα ανεργίας και κατά συνέπεια την πιθανότητα εύρεσης εργασίας μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.
  Η διακοπή φοίτησης των καταρτιζόμενων θα οδηγήσει στην αποδυνάμωση των τμημάτων του Ι.Ε.Κ. Καστοριάς και εν συνεχεία όλων των δημοσίων Ι.Ε.Κ. της χώρας με αποτέλεσμα  την οριστική  διακοπή λειτουργίας τους.
Η ίδρυση και η λειτουργία των Ι.Ε.Κ. αποσκοπεί στην κατάρτιση των άνεργων νέων για την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων που θα τους οδηγήσει γρηγορότερα και ευκολότερα στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας, οπότε η αποδυνάμωσή του οδηγεί στην ακόμα μεγαλύτερη αύξηση του ποσοστού ανεργίας, πρόβλημα το οποίο ταλανίζει τον Νομό μας.   
Τέλος, θα ήθελα να επισημάνω πως το πρόβλημα αυτό αφορά τους άνεργους καταρτιζόμενους και όχι αυτούς που εργάζονται, με αποτέλεσμα για μία ακόμα φορά οι άνεργοι να βρίσκονται σε δυσμενέστερη θέση έναντι των εργαζομένων καθώς εμμέσως αποκλείονται από το δικαίωμα τους στην κατάρτιση.
         Παρακαλώ  για  τις  δικές  σας  ενέργειες   προκειμένου να     
      αποδεσμευτεί   η   κάρτα  ανεργίας των καταρτιζόμενων των 
      Ι.Ε.Κ. της χώρας.
                                                                      
                                        Η  Βουλευτής  Καστοριάς,
                                                             
                                                             Μαρία Β.  Αντωνίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου