12 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου και εκπροσώπων των φορέων της Ελληνικής Γουνοποιίας με την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου, με τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη και τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης κ. Μηταράκη και κ. Κωνσταντινόπουλο.

Συνάντηση είχε την  Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου και εκπρόσωποι των φορέων της Ελληνικής Γουνοποιίας ( Ομοσπονδία Γούνας, Σύνδεσμος Ελλήνων Γουνοποιών, Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς  ΄΄Ο Προφήτης Ηλίας΄΄) με την Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαΐδου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που ακολούθησε, στην
οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες της Γενικής Γραμματείας Εσόδων, εξετάστηκαν όλα τα φορολογικά και τελωνειακά θέματα που αφορούν τον κλάδο της γουνοποιίας, όπως η παράταση του χρόνου επανεξαγωγής και που συμπεριλαμβάνονταν στο υπόμνημα που είχε αποστείλει η Ομοσπονδία Γούνας.

Η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και η κ. Σαββαΐδου αποδέχτηκε το δίκαιο των αιτημάτων του κλάδου και δεσμεύτηκε για την επίλυση τους.

Στη συνέχεια η κ. Αντωνίου και οι εκπρόσωποι των φορέων της Ελληνικής Γούνας συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Μαυραγάνη, με τον οποίο συζήτησαν γενικότερα θέματα που αφορούν την υποστήριξη του κλάδου, ιδιαίτερα τη σημερινή δύσκολη περίοδο.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας ακολούθησαν συναντήσεις στο Υπουργείο Ανάπτυξης με τους Υφυπουργούς κ. Μηταράκη αρμόδιο για θέματα επενδύσεων και εξωστρέφειας και κ. Κωνσταντινόπουλο αρμόδιο για θέματα ΕΣΠΑ. Κατατέθηκαν  προτάσεις που αφορούν, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την προώθηση της νέας και νεανικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του κλάδου.
  

Μετά τη συνάντηση η κ. Αντωνίου δήλωσε:

«Είχαμε σήμερα τέσσερις πολύ παραγωγικές συναντήσεις  με τη Γενική Γραμματέα Εσόδων κ. Σαββαΐδου, με τον Υφυπουργό κ. Μαυραγάνη, και με τους Υφυπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μηταράκη και κ. Κωνσταντινόπουλο. Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε όλα τα θέματα που αφορούν τον κλάδο της γουνοποιίας και να βρούμε λύσεις.

 Η σημερινή κυβέρνηση στηρίζει την επιχειρηματικότητα και ασφαλώς και τον κλάδο της γουνοποιίας με συγκεκριμένες πράξεις. Και βέβαια θέλω να ξανατονίσω ότι είναι σημαντικό το ότι για μια ακόμη φορά ο κλάδος ήταν ενωμένος και συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των φορέων. Το έχω πει πολλές φορές και δεν θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω ότι αυτό είναι και το κλειδί για να έχουμε θετικά αποτελέσματα».           









   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου