18 Δεκεμβρίου 2014

Συνάντηση της Βουλευτού Καστοριάς Μαρίας Αντωνίου με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Πλακιωτάκη, την Πέμπτη 18/12/2014.

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας,  κ.  Πλακιωτάκη  πραγματοποίησαν  σήμερα, Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014, η Βουλευτής Καστοριάς κα Αντωνίου, ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Αγγελής, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, κ. Κεπαπτσόγλου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ, κ. Καραταγλίδης, ο Πρόεδρος και ο Γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς, κ. Μαλέας  και  κ.  Γούσιας  και  ο  Πρόεδρος  της  ΔΕΥΑΚ, κ.  Παύλου.

Αντικείμενο  της  συνάντησης  ήταν το Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για  την καταπολέμηση της
ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν όλες οι παράμετροι που αφορούν τη διαδικασία  ένταξης και έγκρισης,  καθώς και το περιεχόμενο του προγράμματος στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020. Οι φορείς της Π.Ε. Καστοριάς κατέθεσαν τις απόψεις τους σε σχέση με τις ανάγκες αλλά και τις δυνατότητες του τόπου μας.
  
Μετά  τη  συνάντηση  η  κα  Αντωνίου  δήλωσε:

«Είχα από καιρό τονίσει ότι γίνεται όλη η απαραίτητη προεργασία έτσι ώστε να εκπονηθεί και να ενταχθεί στη νέα προγραμματική περίοδο ένα Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Στη σημερινή μας συνάντηση με τον κ. Πλακιωτάκη, μετά και την ψήφιση του Νόμου που αφορά το νέο ΕΣΠΑ, είχαμε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε ότι μετά και την έγκριση των προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου, μέχρι το τέλος του έτους και στις αρχές του 2015 θα έχουμε την προκήρυξη και την ένταξη του προγράμματος. Ενός προγράμματος ύψους περίπου 12 εκ. ευρώ που θα αφορά σημαντικές δράσεις και ενέργειες για την καταπολέμηση της ανεργίας στο Νομό Καστοριάς.  Ένα πρόγραμμα που θα αφορά όλους τους κλάδους της οικονομίας και θα δίνει ιδιαίτερη στόχευση στον τομέα της γουνοποιίας.

Θέλω να ευχαριστήσω  τον  κ. Υφυπουργό  για  την πολύ σημαντική συμβολή του,  αλλά και όλους τους φορείς του τόπου μας που για μία ακόμα φορά απέδειξαν, αυτό που δεν κουράζομαι να τονίζω, όταν έχουμε συγκροτημένες προτάσεις και είμαστε ενωμένοι, θα κερδίζουμε. Γιατί δε διεκδικούμε προνόμια αλλά αυτά που δικαιούται ο τόπος μας και η κοινωνία μας».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου