15 Σεπτεμβρίου 2014

Παρουσία της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου στα εγκαίνια του νέου υποκαταστήματος ΟΓΑ στην Κοζάνη, τη Δευτέρα 15/9/2014.


Στην τελετή εγκαινίων του παραρτήματος ΟΓΑ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στη Λευκόβρυση Κοζάνης, παρέστη σήμερα, Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων ο Διοικητής του ΟΓΑ,  κ.
Ξενοφών Βεργίνης, αναφέρθηκε στη σκοπιμότητα της ίδρυσης του υποκαταστήματος αναλύοντας τα στοιχεία που αφορούν τη Δυτική Μακεδονία. Βάση των οποίων στοιχείων 36.000 είναι συνταξιούχοι, 25.000 λαμβάνουν επιδόματα και 26.000 είναι ενεργοί ασφαλισμένοι, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στις ενέργειες μηχανογράφησης του Οργανισμού με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσόμενων με τον ΟΓΑ και τη δημιουργία διαδικτυακής πύλης μέσω της οποίας θα μπορούν όλοι να καταθέτουν αιτήματα και να λαμβάνουν απαντήσεις.

Επίσης ο κ. Βεργίνης αναφέρθηκε στη μείωση του χρόνου απόδοσης των συντάξεων, στην ελαχιστοποίηση του χρόνου στο μηδέν σε σχέση με την απόδοση του Αριθμού Μητρώου και των επιδομάτων και τέλος ανέλυσε με λεπτομέρειες τα στοιχεία των υποθέσεων που θα αφορούν το Υποκατάστημα της Δυτ. Μακεδονίας, όπως αναλύονται στον παρακάτω πίνακα:



2013
ΣΥΝΟΛΟ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ ΚΗΔΕΙΑΣ
1569
ΝΕΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
26067
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ
35159
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΝΟΛΟ
37213
ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΓΕΝΝΗΜΕΝΟΙ 1948
660
ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
577
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.3232
37
ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
788

Μετά τα εγκαίνια κ. Αντωνίου δήλωσε:

«Ύστερα από προσπάθεια δύο ετών, σήμερα είχαμε τη χαρά να εγκαινιάσουμε το Υποκατάστημα του ΟΓΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, υλοποιώντας έτσι μια δέσμευση της Κυβέρνησης έναντι των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας και κάνοντας πράξη την βήμα – βήμα επίλυση των προβλημάτων που δημιουργεί η γραφειοκρατία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ι. Βρούτση και τον Διοικητή του ΟΓΑ κ. Ξ. Βεργίνη για την ανταπόκριση τους στη δική μας προσπάθεια αλλά και στο αίτημα του συνόλου των  πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας».























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου